Annons:

”Koggen har fått slagsida”

Jonas Jalkteg Westerwikspartiet har skrivit en debattartikel

”Koggen har fått slagsida”

Efter förra veckans företagarträff som Svenskt Näringsliv arrangerade på Statt så blev man som fritidspolitiker
chockad över den svidande kritik som ett flertal företagare uttalade. Västerviks kommun hamnade på plats 263 och är därmed
den sämsta kommunen i länet.
Jag tog till mig av den kritik som framfördes och jag kommer att jobba för förändring och förbättring så att kommunen utvecklas.

Annons:

Det som kritiken framförallt bestod av var att politiker och tjänstemän är dåligt engagerade, de syns inte och lyssnar inte. Så det är något som inte stämmer och dessutom är det många som börjat att börjar jobba i grannkommunerna.  Så det finns mycket att göra, samverkan mellan förvaltningarna måste bli bättre och det lokala näringslivet skulle också våga satsa om kommunen avvecklade de

kommunala bolagen och återgick till förvaltningsformen för att få bättre insyn. För att sedan förenkla och skynda på vissa ärende så skulle vi anamma Rättviksmodellen.

Kommunen skulle må bra av om kommunen gjorde en omorganisation, vi tror att kommunen skulle utvecklas positivt. De gamla strukturerna som uppenbarligen sitter i väggarna måste bort, om inte något görs, så kommer det att fortsätta att sätta stopp för utvecklingen av vår kommun.

 Westerwikspartiet vill verkligen jobba för förändring och hoppas att det händer många positiva saker och att inflyttningen ökar under de kommande 10 åren.

 

Jonas Jalkteg
Ordförande Westerwikspartiet

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt