Annons:

Moderat motion om att stimulera innovation och delaktighet

Harald Hjalmarsson och Helena Sjöholm, från den moderata fullmäktigegruppen, har lämnat in en motion om att ta till vara på den utvecklingspotential som finns och stimulera innovationen och delaktigheten.

Annons:

Kommuner, landsting och regioner står inför stora utmaningar till följd av bland annat den demografiska utvecklingen, ekonomiska förutsättningar och medborgare och företags förväntningar på välfärdstjänsterna. Västerviks kommun utgör inget undantag. Det krävs nya angreppssätt för att kunna fortsätta utveckla verksamheten och de tjänster som levereras.

Att i hög utsträckning involvera medarbetare, medborgare och företag i utvecklingen av verksamheten har visat sig vara framgångsrikt för att jobba mer kreativt och inovativt och ta tillvara på den utvecklingspotential som finns. Flera goda exempel på detta arbetssätt finns i andra kommuner och landsting. Enstaka exempel finns också i vår kommun.

Vi vill dock pröva frågan om att mer systematiskt stimulera kreativiteten och innovation och på så sätt skapa en kultur där delaktighet från medarbetare, medborgare och företag tas på allvar i verksamhetsutvecklingen. Det krävs både ett annat ledarskap och andra styrmodeller än de befintliga.

 

Yrkande

Kommunstyrelsens förvaltning ges i uppdrag, att belysa hur ledarskapet kan utvecklas för att stimulera och skapa förutsättningar för innovation i kommunens verksamheter.

Att ta fram en styrmodell som främjar och ger utrymme för innovation.

Att redovisa hur uppföljning och mätning av innovation kan ske.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt