Annons:

Sjölander: Hur ser planen ut för Överum, Liberalerna?

Malin Sjölander (M).

Sjölander: Hur ser planen ut för Överum, Liberalerna?

Den 31 januari är det regionfullmäktige i Västervik. I samband med detta har jag skickat in en interpellation till regionrådet Pierre Edström (L) med två frågeställningar: Vad blev Liberalerna lovade av Socialdemokraterna gällande Överums hälsocentral när ni ingick samarbete och hur ser tidsplanen ut för ett återöppnande av Överums hälsocentral?

Annons:

Bakgrunden till mina frågor är att Överums hälsocentral numera är tillfälligt stängd på grund av svårigheter med bemanningen. Under förra mandatperioden har flera av våra allianspartier kämpat för att Överumsborna åter ska få en öppen hälsocentral.

Nu sitter två av dem, Centern och Liberalerna, med i majoriteten i Region Kalmar län genom en förhandling med Socialdemokraterna. Redan några dagar efter att den nya majoriteten presenterades i september så uttalade liberalerna i media att man ”haft en dialog inför koalitionen där just Överum varit en mycket central del tillsammans med Gamleby.”

Liberalerna säger i samma artikel att de gått in i samarbetet med Socialdemokraterna för att kunna agera just för Överum.

*

I den budget som beslutats om under senhösten utlovas nu satsningar på nära vård under en treårsperiod för 100 miljoner, varav 23 miljoner år 2019. Dock går det inte att läsa ut hur de ska satsa på Överum. Vi kan nu konstatera att en ny majoritet bestående av Socialdemokrater, Centerpartister och Liberaler styr regionen och frågan som vi ställer oss är givetvis – kommer hälsocentralen i Överum ha fortsatt hög prioritet för Liberalerna?

Jag, och många med mig, ser fram emot att få lite klarhet i frågan kring framtiden för Överums hälsocentral på regionfullmäktige den 31 januari.

Malin Sjölander (M),

Oppositionsråd, vice ordförande regionstyrelsen

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt