Annons:

Linnéas Lördagskrönika: Den årliga pk-önskelistan

Leopardgosedjur.
Ficklampa.
Röd mantel.
Citron.

Annons:

Så lyder mitt stora barns önskelista inför julen och jag fröjdas. Till och med årets julklapp finns med – för den röda manteln är redan inhandlad begagnad. Jag fattar att om tio år kommer leopardgosedjuret på önskelistan vara utbytt mot senaste iPhone-modellen och citronen kommer att vara utbytt mot typ en rymdfarkost, men man får vara glad för det som är nu. 

Men resten då? Mormor och lillebror och bästa kompisen? Ska jag skippa hela julklappskaoset av hänsyn till jordens resurser eller ska jag svepas med av hela julstämningen med lackade julklappar och rim och hela faderullan?

För ärligt – vem älskar inte presenter? ALLA älskar väl presenter? JOHO! ALLA! Jag tror faktiskt inte en sekund på att det finns människor som inte älskar paket med snören och lack och rim och julklappspapper med renar på. Alltså, det som ligger i paketen blir ju oftast mest ”skuld-grejer” som måste stå framme för att ”den där fick jag ju av farmor”, men själva paketöppningen älskar vi väl alla?

*

Så, vad gör man då? JO! Man suger åt sig av tipsen från mig, PK-Linnéa! Jag som vill rädda världen och vara en god människa och plocka godhetspoäng. (Vill dock förtydliga att jag INTE hatar män. Det finns ju så många olika definitioner av vad PK egentligen är.)

Återvunna plagget är årets julklapp, och de flesta hatar att få ÄNNU fler saker att ställa i förrådet, så här kommer min PK-önskelista, för en gladare planet och mer feng shui i livet!  

LINNÉAS PK-ÖNSKE/GÅVO-LISTA JULEN 2018

1.    Låtsastatueringar

Okej, det är en ny grej men det går åt hyfsat lite material och det är askul och det tar ingen plats. 

2.    Gåvokort Naturskyddsföreningen, UNHCR, UNICEF och så vidare

Kombinera med en gullig kärleksförklaring eller (om det inte finns någon kärlek att förklara) en klurig gåta. Eller en rebus. Alla älskar knep och knåp!

3.    Presentkort på digital hyrfilm

…inklusive inbjudan till myskväll, inklusive varma hemmapoppade popcorn, inklusive fotmassage. Win, win, win. 

4.    En tjänst

Om någon skulle ge mig tjänsten ”Jag ska serva din cykel” skulle jag bli så glad att jag kissade på mig. Men det kan ju vara vad som helst man är bra på, typ ”Jag ska uppdatera din dator” eller ”Jag ska rodda med din treårings kalas”. Skriv det på ett fint papper med en fin penna och lägg det i ett fint kuvert så är du hemma! 

5.    Hemmagjort

Hemmagjort, miljövänligt sköljmedel. Eller hemmagjord, miljövänlig hårinpackning. Eller hemmagjord, miljövänlig ansiktsmask. Eller andra hemmagjorda grejer. Hemmagjort är inne. Hemmagjort går alltid hem. (För recept; google is your friend.)

6.    En teckning

På riktigt. Den gamla klassikern från barndomen när det gällde gåvor funkar utmärkt även som vuxen. Är du en stjärna med pennan kan du rama in den i nån tjusig ram från second hand, och är du ingen fena på det så är det ändå tanken som räknas. Gör en cover på en känd målning så blir alla säkert glada.

8. Hemlagad mat!!!!!

9. Hembakat godis!!!!! 

10. Hemlagad sylt!!!!!

11. Sticklingar från din favoritväxt

Alla gillar utmaningar. Och syre. 

12. Pensionsspar

Åh vad skönt och vuxet. Och åh vad ingen människa vill göra det och därför blir glad när någon annan gör det. 

 *

Sådärja. Vem sa att det behövde vara tråkigt att vara PK?

Ett sista tips förresten; nämn inte miljön i din önskelista, då kommer folk bli rasande och gorma och skrika för att det är så störigt med såna här godhetspoängsplockande PK-folk. Nej, säg istället att ni inte vill ha fler saker för att ni drunknar i saker. Kanske leksaker. Vilket för övrigt också säkert stämmer. Så. Klart! God jul!

Annons:

Linnéa Nestor

linnea.b.nestor@gmail.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt