Annons:

MAN DÖMS FÖR 200 VÅLDTÄKTER MOT SIN DOTTER

Kalmar tingsrätt dömer mannen till fängelse i åtta år. Foto: Kalmar tingsrätt

MAN DÖMS FÖR 200 VÅLDTÄKTER MOT SIN DOTTER

En man i 55-årsåldern döms för 200 våldtäkter mot barn och 150 samlag med avkomling. Straffet blir åtta års fängelse.

Annons:

Händelserna har inträffat på flera platser i Sverige, men även utomlands. Mannen har varit bosatt i Uppvidinge kommun i Kronobergs län. Mannen har förnekat gärningarna, men Kalmar tingsrätt anser att bevisningen håller.

Flickan är uppväxt i mellersta Sverige och hade inte mycket kontakt med fadern i början av sin uppväxt. Från att flickan var tio år har hon bott hos pappan under perioder. 2015 flyttade pappan till Uppvidinge kommun.

Polisanmäldes 2010

2010 polisanmälde socialtjänsten i en kommun i mellersta delen av landet pappan sedan flickan berättat att hon hade en sexuell relation med sin pappa. Hon var då i 15-årsåldern. I förhör nekade båda parterna och utredningen lades ned utan åtal.

I rätten berättar flickan hur pappan och hon kysstes dagligen och att de planerade ett liv i ett land där incest var tillåtet. De sexuella relationerna pågick under totalt sju år. Pappan har även skickat meddelanden till dottern där han uttryckt ilska över att hon haft relationer med andra män. Bland annat skrev han din ”din djävla otrogna slampiga slyna” i ett sms.

Nekar till brott

Mannen menar att han, år 2010, anmälde relationen med dottern till socialtjänsten. Pappan tyckte att dottern var ”för närgången” och att han tvingades spela med i sms-konversationen som innehöll sexuella anspelningar. Annars hotade dottern med att anmäla honom för övergrepp eller ta sitt liv.

Tingsrätten anser att kvinnan varit trovärdig och mannen döms för 200 fall av våldtäkt mot barn under en femårsperiod och 150 fall av samlag med avkomling under tre års tid. Versionen stärks av vittnesuppgifter från flera utomstående personer och tingsrätten anser att sms-konversationen talar för dotterns version.

Straffet blir fängelse i åtta år samt ett skadestånd på 507 000 kronor. Mannen ska stanna i häkte tills domen vinner laga kraft och domen kan överklagas.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt