Annons:

VIK-spelaren döms för grovt rattfylleri – slipper fängelse

Västerviks IK:s spelare Victor Öhman döms för grovt rattfylleri. Forwarden har erkänt brottet och döms till villkorlig dom förenat med samhällstjänst i 50 timmar. Därmed slipper han fängelse.

Annons:

I slutet av oktober hade Västerviks IK:s spelare fått en ledig helg. Några av spelarna spenderade den på krogen. 

En av dem var Victor Öhman. Han hade druckit sex öl innan han gick ut på stadens krogar. Där drack han två drinkar och två öl. Han fick sedan skjuts hem till sitt boende, men väl hemma upptäckte han att han saknade sina hemnycklar, som var i bilen som stod parkerad vid Hotell Fängelset i Västervik. Han fick skjuts till bilen, men personen som hade skjutsat honom ville inte skjutsa hem honom igen. 

Öhman ska ha ringt taxi, men på grund av kö och lathet bestämde han sig för att ta sin egen bil och köra hem. Han var medveten om att han var påverkad, men kände att han kunde köra. 

Han stoppades av polis precis innan han var hemma.

När han stoppades hade han 1,44 promille i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Berättade i Västerviks-Tidningen

Victor Öhman har offentligt trätt fram och berättat om händelsen i Västerviks-Tidningen. 

Grovt rattfylleri är ett brott av sådan art att det föreligger en presumtion för att påföljden ska bestämmas till fängelse. Det finns dock utrymme att välja även icke frihetsberövandepåföljder, vilket alltså görs i det här fallet. 

Rätten anser nämligen att alkoholkoncentrationen i Victor Öhmans utandningsluft inte varit så hög att den utesluter en annan påföljd än fängelse. Rätten anser att han lever under ordnade sociala förhållanden och att det saknas anledning att befara att han kommer göra sig skyldig till fortsatt brottslighet. Därför döms han till villkorlig dom och samhällstjänst i 50 timmar, vilket motsvarar fängelse i en månad. 

Under huvudförhandlingen har Victor Öhman sagt att han inte längre dricker alkohol, att han efter händelsen dragit sig för att visa sig ute i Västervik och att han blivit uthängd i media och i sociala medier. 

Victor Öhman var under en period avstängd av Västerviks IK, men är sedan en tid tillbaka med i laget igen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt