Annons:

Dan Nilsson vald till ordförande i kommunstyrelsen

Dan Nilsson blev vald till ny ordförande i kommunstyrelsen och kommunalråd.

Dan Nilsson vald till ordförande i kommunstyrelsen

Valberedningen hade lämnat sitt förslag till vilka ledamöter som ska sitta i kommunala bolag och styrelser, när det var upp till kommunfullmäktige att fatta beslut, var det diskussioner om vem som skulle bli ordförande i BUN.

Annons:

Harald Hjalmarsson (M) gick upp i talarstolen vid KF:s sammanträde inför valen till kommunala bolag och styrelser till nämnder och kommunstyrelsen.

- Vid förra sammanträdet då KF skulle välja ordförande till kommunfullmäktige fick någon känslorna att svalla när den föreslog Sverker Thorén (L) som ordförande. Någon sa ”förstår ni inte vilket parti som är störst”. Det jag undrar är om mandaten i KF är olika värda? Givetvis är det inte så. Alla mandat är lika värda. Det kommer Västerviks alliansen att fortsätta att pröva, lita på det, den saken är säker. Men idag tar vi inte fram någon motkandidat då vi vet att majoriteten har fler mandat än vad vi har efter de senaste förhandlingarna mellan partierna.

Johannes Regell (SV) ville förtydliga sitt partis ställningstagande.

- Jag vill bemöta Harald Hjalmarsson. Vi i SV är inte beredda att stödja Socialdemokraterna. De har visat sig fortsätta driva en nedskärningspolitik, självmordspolitik. Vi lägger ner våra röster, även när det gäller ordförande i Barn - och utbildningsnämnden, där marcus Fridlund blivit nominerade av (S),  eftersom den borgerliga alliansen visat sig vara helt oförmögna att ta fram en motkandidat.

När valet hade gjorts stod det klart att Dan Nilsson valdes till kommunstyrelsens ordförande. Conny Tyrberg (C) valts till kommunstyrelsens förste vice ordförande och Harald Hjalmarsson vald till kommunstyrelsens andre vice ordförande.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt