Annons:

Nyinköpt bil saknade bultar på framvagnen – var trafikfarlig

En man från Västervik köpte en begagnad bil från en bilfirma i Växjö i november i år. Efter en kort tids användande hördes det knackande ljud från bilen. Ljudet visade sig komma från framvagnsbalken som saknade två bultar på vänster sida och två bultar på höger sida satt löst. Bilen var trafikfarlig att köra. Nu anmäler mannen bilfirman till ARN.

Annons:

I sin anmälan till ARN, pekar mannen på flera brister som gjorts vid köpet och efteråt. Mannen fick ersättning av bilfirman för det felet som upptäcktes med framvagnsbalken. Men mannen känner att det kan finnas fler fel på den begagnade bil han köpt.

Vid köpet erbjöds mannen att köpa något som säljaren kallade garanti. Mannen uppfattade det som en försäkring. Enligt konsumentskyddslagen ska en garanti vara kostnadsfri för konsumenten. Nu vill mannen häva det köpet av garantin.

Han vill också få en kostnadsfri garanti under ett år för att kompensera de brister han inte kunnat förutse. Han vill ävenatt bilfirman ersätter honom för den tid han har lagt ned för att ringa och kontrollera med försäkringsbolag.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt