Annons:

Markägare avser överklaga plan över Gladhammar

Västerviks kommun har tagit fram ett planförslag om Gladhammar. I en del handlar det om att förändra användningen av området från småindustri till att gälla bostäder och kontor. Om det blir det slutgiltiga beslutet av kommunen skriver mannen att han kommer att överklaga det beslutet till Mark – och miljödomstolen.

Annons:

Planförslaget innebär att bostadsbebyggelse istället för småindustri kommer att tillåtas på fastigheten Böljerum 3:8 som ligger i omedelbar anslutning till, och vars byggnad ligger delvis på, mannens skog- och jordbruksfastighet Böljerum 3:63.

Detta kommer att medföra att mannens möjligheter att bedriva och utveckla verksamheten på Böljerum 3:63 kommer att begränsas. För att inte störa den nya bostadsbebyggelsen torde mannen inte kunna bedriva skötsel av fastigheten med maskiner som bullrar under kvällar, nätter och helger.

Någon närmare utredning angående planens påverkan på verksamhet har kommunen inte vidtagit. Inte heller framgår av planhandlingarna varför sökandens intresse av ändrad markanvändning till bostäder och kontor väger tyngre än mannens motstående intresse av att bevara den pågående markanvändningen.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt