Annons:

DVV AVSLÖJAR: KOMMUNEN HAR ANLITAT KRITISERADE HÄSTGÅRDEN

Här åker äldre boende på särskilda boenden i Västervik släde på den hästgård som nu avslöjats att missköta sina djur

DVV AVSLÖJAR: KOMMUNEN HAR ANLITAT KRITISERADE HÄSTGÅRDEN

Varje år har äldreomsorgen i Västervik anlitat ägarna till hästgården. Efter DVV:s avslöjanden om den bristfälliga djurhållningen på gården kommer samarbetet att avbrytas. Det säger socialchefen Jörgen Olsson när han har hört om misären djuren utsatts för på gården.

Annons:

Under vintern har äldreomsorgen i Västervik anlitat hästägaren för att åka släde. Många äldre, boende på särskilda boenden i Västervik, har fått möjlighet att komma ut och åka släde efter en häst, från den gård som DVV avslöjat misskött sina hästar och andra djur.

Hästarna är magra och svälter, geter slaktas utan bedövning och katter vanvårdas. Flera gånger de senaste åren har djurägarna blivit anmälda till länsstyrelsen och polisen – och fått flera krav riktade mot sig från Länsstyrelsen. 

DVV kontaktade socialchef Jörgen Olsson och frågade om äldreomsorgen kommer att ompröva sitt beslut att anlita hästgården kommande vinter.

– Det här låter förskräckligt. Jag hade inte vetskap om att den gården skötte sina djur så dåligt. Vi ska hyra in oss hos dem som sköter om sina djur väl, säger han.

Enligt Jörgen Olsson är det verksamheterna själva som bokar upp vilka aktiviteter och vem man anlitar.

 – Sköter man inte sina djur ska vi inte vara där, säger Jörgen Olsson.


  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt