Annons:

Här är Västerviksbornas favoritpizzor

Foto: Pixabay

Här är Västerviksbornas favoritpizzor

Årets första dag – och årets mest pizzaintensiva. Det äts deg, ost och kebab i kolossala mängder på nyårsdagen. I Vimmerby är pizzafavoriten Vesuvio, enligt Onlinepizzas årliga Pizzarapport.

Annons:

I går var det finmiddag, kostym och champagne. I dag är det mer troligt huvudvärk, läsk och minst en pizza. 
Nyårsdagen är lika mycket pizzans julafton numera, vilket har gjort nyårsdagen till årets inofficiella pizzadag. Under dagen efter nyårsafton beställs det en pizza i sekunden.

– Efter kringflackande juldagar och ett festligt nyår kan det vara skönt att spendera nyårsdagen i mjukisbyxor och “appa” hem en pizza utan att behöva gå utanför dörren. En tradition som gör att Onlinepizzas 2000 uppkopplade restauranger tillsammans har fler än en beställning i sekunden. Trycket brukar vara som högst mellan 10.00 och 18.00, då blir det några särskilt intensiva timmar för våra pizzabagare, säger Philip Eide, marknadschef på Onlinepizza.

I Västervik är Vesuvio den mest populära pizzan, enligt Onlinepizzas statistik. Tvåa kommer Kebabpizza och därefter Hawaii, Margherita, Capricciosa, Calzone, Black & White, Bussola, Bolognese och Gyrospizza.

Kebabpizza är den vanligaste pizzan i hela Sverige och Vesuvio och Hawaii hamnar tvåa och trea nationellt.

Coca Cola är den mest populära drycken att ha till pizzan. De pizzaingredienser som minst går hem hos folk i Sverige är sardeller, banan och musslor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt