Annons:

Jon Sjölander (M) vill syna alternativen till en Södra infart

Jon Sjölander (M) vill syna alternativ till en Södra infart

Jon Sjölander (M) vill syna alternativen till en Södra infart

Vilka andra alternativ till en Södra infart finns det, för att kunna minska kostnaderna men ändå att Västervik får ytterligare en in – och utfart för att öka säkerheten och miljön. De frågan vill Jon Sjölander ska utredas. Själv har han tre förslag.

Annons:

Kostnaden för en Södra infart ligger runt 500 miljoner kronor, konstaterar Jon Sjölander. Det finns heller inte någon helhetsbild över kostnaderna så de kan bli högre. Samtidigt är staten inte villig att vara med och betala för en Södra infart till Västervik. Det skriver Jon Sjölander i en motion till kommunfullmäktige.

- Vi moderater är inte negativt inställda till en Södra infart. Men vi säger att merparten av kostnaden måste finansieras av någon annan än Västerviks kommun. Kostnaden är stor och vi måste också lägga pengar på att utveckla skolan och omsorgen.

Vill se en utredning

Jon Sjölander skriver i sin motion att det måste finnas fler alternativ till en Södra infart. Att endast fatta beslut på ett givet alternativ, till en så hög kostnad är inte relevant. Han ser att tjänstemännen får göra utredningen men han själv ser tre alternativ som skulle kunna fungera.

- Ett är att göra en tvåfilig in – och utfart samt effektivisera rondellerna. Dagens köer har säkert många reagerat på. Att ha en tvåfilig infart långt in på infarten skulle kunna minska de köerna.

Det andra alternativet som Jon ser, är att bygga en in – och utfart norr om den nuvarande.

- Det skulle kunna kopplas på Målserumsvägen.

Det tredje alternativet är att bygga en väg i anslutning till järnvägen.

Bra för Västerviks utveckling

Jon säger att det behövs ett alternativ till dagens in – och utfart till Västervik. Han ser också en utveckling av Ljunghedens handelsplats där han även ser en turistbyrå, bemannad eller digital som leder turisterna vidare in mot Västerviks centrum.

- Jag vill också utreda om vi ska exploatera mer mark för en pendlingsparkering i anslutning till infarten. Då gör vi ett helhetsgrepp med hela satsningen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt