Annons:

Den mobila fritidsgården har blivit en succé

Dan Nilsson (S).

Den mobila fritidsgården har blivit en succé

Västervik är inte unikt i landet med att ha en mobil fritidsgård, men man har skapat den på sitt eget sätt och det har blivit framgångsrikt. Det visar den utvärdering som gjorts av hur det fungerar.

Annons:

Den mobila fritidsgården i Västervik startade under hösten 2018. Under den korta tiden som den varit i gång, med besök på olika skolor i Västervik, har den snabbt blivit populär bland barnen. Kommunalråd Dan Nilsson besökte den mobila fritidsgården när den var på Fågelbäret, i tisdags. Han fick bara bra vibbar med sig.

– Jag ser att man gör ett väldigt bra jobb. Det är inga överord att kalla det för en succé, säger han.

Ny satsning på gång

Det är flexibiliteten i personalens arbete som är nyckel och flexibiliteten i att kunna använda befintliga lokaler som gör att verksamhetens kostnader kan hållas nere. Just lokalfrågan på Fågelbäret kan komma att åtgärdas då de inte är optimala.

– Vi kommer att återkomma med de eventuella satsningarna i budgeten.

Sättet Västerviks kommun jobbar på när det gäller flexibla fritidsgårdar har spridit sig ut i landet och nyfikenheten är stor från andra kommuner.

– Vi får förfrågningar från andra kommuner om hur vi jobbar, bland annat har Linköpings kommun hört av sig. Det tycker vi är roligt, säger Dan Nilsson.

Han tycker att man har hittat ett bra sätt att jobba med barnen och det pågår många aktiviteter samtidigt.

– När jag besökte Fågelbäret spelade ett gäng fotboll, andra spelade innebandy eller pingis. Andra pysslade eller spelade spel. 

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt