Annons:

Tyrberg ”Man ska inte ta beslut innan man vet svaret”

Dan Nilsson (S) Harald Hjalmarsson (M)

Tyrberg ”Man ska inte ta beslut innan man vet svaret”

Det är infekterat mellan Västerviks alliansen och den styrande majoriteten gällande motionen om pausskola som ingen av dem har lämnat in, utan det parti som står utanför de båda fraktionerna i kommunstyrelsen, nämligen Socialistiska Välfärdspartiet.

Annons:

Majoriteten C, S, MP med stöd av V, anser att motionen om Pausskola som Johannes Regell (SV) lämnat in ska avslås, efter det att den varit på återremiss. Återremissen gällde att BUN skulle besvara fyra frågor och det ansåg majoriteten att man delvis hade gjort men vill få mera klara besked om vad som måste göras innan motionen godkänns. Västerviksalliansen anser något helt annat, att motionen ska gå igenom redan nu.

- Jag tror vi är överens om det händer allvarliga saker i skolan i dag. Vi måste få till en ny organisation nu, säger Harald Hjalmarsson (M).

Conny Tyrberg (C) ser också att det behövs en förändring av skolan. Men han vet ännu inte hur.

- Man ska inte fatta beslut innan man vet svaret utredningen kommer att vara klar i höst och då vet vi vad som behöver göras.

Dan Nilsson (S) kommunstyrelsens ordförande, säger.

- Det handlar inte om att vi lämnar barn i sticket. Jag vill veta svaret på den utredning som är beställd eftersom jag själv inte har kompetens att säga vad som är rätt och fel.

Harald Hjalmarsson vill gå snabbare fram.

- Vi har fått en rapport om vilka brister det är i skolan idag. Jag kommer att driva frågan ändå fram tills vi lägger budgeten.

- Det är obegripligt för mig att man väljer att lägga ett sådant yrkande. För mig är barnens välmående det viktigaste inte vilken organisation man ska ha, säger Dan Nilsson.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt