Annons:

600 restauranger väljs ut – två av dem kommer från Västervik

Två restauranger från Västervik finns med i årets White Guide. Foto: Genrebild

600 restauranger väljs ut – två av dem kommer från Västervik

I går släppte White Guide sin lista över Sveriges 600 bästa restauranger. Av dem finns två i Västervik: Guldkant och nykomlingen Slottsholmen.

Annons:

White guide har getts ut sedan 2005 och samlar landets 600 bästa restauranger enligt sin egna klassificering. I årets upplaga är 89 restauranger nya och sex har gjort comeback. 

Guldkant tar återigen plats på listan – men däremot kliver även nyöppnade Slottsholmen in i årets upplaga av White Guide. 

"Vi konstaterar också att kvaliteten på årets utvalda krogar är ännu högre än tidigare. När den genomsnittliga prestationen successivt flyttas uppåt ökar risken att restauranger som inte hållit jämna steg med konkurrensen rör sig nedåt i placeringsordningen eller hamnar utanför 600-listan – de behöver inte alls ha blivit sämre, det är ribban som höjts", skriver White Guide i ett pressmeddelande. 

Inom kort presenteras också vilka restauranger som nominerats till White Guides olika priser. På galan den 4 mars avslöjas alla vinnare, samt poäng och klassificeringar för alla restauranger. 

Nedan listan alla restauranger i Småland som finns med i White Guide. Värt att notera är även att Stångs Magasin, med Vimmerbysonen Jonas Alvin som kökschef, också finns med på årets lista. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt