Annons:

Kommunen Lex Sarah-anmäler misstänkta fall av vanvård från Lindögården

Precis som i alla ärenden kan inte Vivi-Ann Blomqvist, tillförordnad socialchef normalt sett chef för individ- och familjeomsorg i Västerviks kommun, uttala sig i enskilt fall. Hon har fått Eva Malmbergs artikel från Dagens Västervik skickad till sig och vill ändå bemöta kritiken som framkommit.

Annons:

Vivi-Ann Blomqvist, normalt sett chef för individ- och familjeomsorg i Västerviks kommun, ser mycket allvarligt på de båda fallen som Dagens Västervik har berättat om under den senaste tiden. Ett fall som vi skrev om förra veckan, där en kvinna kördes till akuten med en vikt på 40,1 kilo och nu senast artikeln om Eva Malmbergs mamma som har svår demens.

– Jag kan bekräfta att vi har tagit emot dessa anmälningarna på kommunen och vi ser väldigt allvarligt på den kritik som framkommit, säger hon.

 Lex Sarah-anmälan för förbättring

Enhetschefen för Lindögården har blivit tilldelad information och den personal som i anmälningen var namngiven har man haft samtal med. Nu har kommunen gjort en Lex Sarah-anmälning i båda fallen för att driva ärendena vidare och säkerställa att ingen i framtiden ska fara illa.

– Lex Sarah-anmälningar är bra för oss eftersom vi då får utrett om och med vad vi har brustit. Jag vill också tillägga att kommunen har haft hand om Lindögården sedan 1 juli och vi har inte hunnit att göra några stora förändringar ännu.

 Omorganisation och förändring inom närmsta tiden. 

Det de ändå har gjort är att anställa ytterligare en kock. Under tiden Polstjärnan hade verksamheten fick undersköterskor arbeta med mathantering. Så är det inte nu. Dessutom har de anställt ytterligare en omsorgspersonal vilket lösgör tid för undersköterskorna.

– Jag ser att vi kommer att behöva omorganisera och göra förändringar under närmaste tiden. Med hjälp av att vi Lex Sarah-anmäler de här två fallen kan vi få hjälp med att göra rätt. Det är bra att det finns. Ännu är det inte konstaterat att det är vanvård. Det får Lex Sarah-utredningen visa.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt