Annons:

E-förslag om bad enbart för kvinnor i simhallen är felformulerat-kan stoppas

E-förslaget om att enbart kvinnor ska ha tillträde till simhallen är felformulerat-kan stoppas

E-förslag om bad enbart för kvinnor i simhallen är felformulerat-kan stoppas

E-förslaget som lämnats in om att enbart kvinnor ska få tillgång till tider på simhallen är felformulerat och strider mot Västerviks kommuns beslut om hur ett e-förslag får lämnas in.



- Det är skrivet i plural (Vi), då det är inlämnat från en förening. En förening har stora möjligheter att få de 20 röster som krävs för att kommunstyrelsen ska ta upp förslaget, säger Tobias Keller (C) som är ledamot i kommunens demokratiberedning.


  

Annons:

Just nu har det aktuella e-förslaget fått 89 signerade underskrifter. Många av dem misstänks komma från föreningen Fyren som lämnat in e-förslaget.

Det var Tobias Keller som först reagerade på att e-förslaget lämnats in av en förening och att man använt sig av ordet vi, istället för jag.

- Det kan uppfattas som hela föreningen står bakom förslaget och då ska det inte tas med som ett e-förslag, säger Tobias Keller.

Han tog upp frågan vid demokratiberedningens sammanträde i januari och han fick rätt.

Det aktuella ärendet kommer inte att ändras, men kommunen ska vara noga med att inte släppa igenom e-förslag som är skrivna i plural framöver.

- Det måste vara en person som står bakom förslaget. Inte en förening. En förening kan med lätthet få ihop de 20 namnunderskrifter som krävs för att kommunstyrelsen ska ta upp förslaget, säger Tobias Keller.

- Tittar man noga på vilka som har undertecknat e-förslaget ser man att flera signaturer i rad har skrivit sina namn enbart med stora bokstäver, vilket kan misstänkas som om någon ur föreningen har skrivit namnen åt de personerna, säger Tobias Keller.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt