Annons:

Ragnars förvandling en berättelse av Ankarsrumsungdomar

Ankarsrums ungdomar som skrev en berättelse. Tovalie Hörnell, Lea Jansson, Hanna Ecclesthu, Emma Ecclesthu, Mikael raupe, Freja Hellström Hobs, Tove Eriksson, Alva Pettersson och Åsa Anderberg Strollo.

Ragnars förvandling en berättelse av Ankarsrumsungdomar

Ragnar är en 185 år gammal man som bor på Liseberg. Men han är för tjock och han mår inte alls bra av att åka bergodalbanan. Han kräks, då han ätit för mycket mat. Till slut vräks han från sitt älskade Liseberg, då ägarna av nöjesfältet anser att han är äcklig. Vad ska han nu hitta på?

Annons:

Så inleds den berättelse som åtta barn och ungdomar i Ankarsrum fick fantisera ihop under ledning av författaren, dramatikern, föreläsaren och krönikören Åsa Anderberg Strollo, som gästade Ankarsrums bibliotek, under måndagen.

Åsa har fått flera priser för sitt författarskap, både Spårhunden, av Svenska deckarakademin, för boken Hoppsan och Stora läsarpriset.

Hon berättar för ungdomarna i Ankarsrum vad man ska tänka på innan man börjar skriva en bok.

- Det är bra om man vet vad man vill berätta. Först en beskrivning av huvudpersonen och de problem den har och därefter ska det komma en stor händelse som får personen att tänka i andra banor. Det är också bra om man hittar en miljö där boken utspelar sig som många känner till.

Det var inte svårt att få ungdomarna att börja fantisera.

Snabbt kom de gemensamt fram till att huvudpersonen hette Ragnar, var 185 år gammal, bodde på Liseberg. Han gillade att åka i karuseller. Tyvärr gillade han mat så att det blev ohälsosamt. Ragnar blev för tjock. Tills slut hade han ätit så mycket att han inte kunde låta bli att kräkas när han åkte bergochdalbanan. Hans beteende var så äckligt att de som ägde Liseberg, kastade ut Ragnar. Hur skulle han nu göra för att åter komma in på nöjesfältet?

Hur det går för stackars Ragnar och hans kamp för att förändra sig får vi inte vet än. Men det finns nu ett stort underlag för de åtta blivande författarna som besökte Ankarsrums bibliotek att fortsätta skriva klart berättelsen.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt