Annons:

De har startat nytt företag – kort tid efter cancersjukdomen

Amanda Antonsson och Jimmy Rhodin har startat företaget Bråviks Hantverkshus HB.

De har startat nytt företag – kort tid efter cancersjukdomen

Den 23 januari i år startade Amanda Antonsson och Jimmy Rhodin måleriföretaget Bråviks Hantverkshus HB. I stort sett samtidigt blev de sambos. Men allt har inte varit en dans på rosor. En hel del motgångar har kantat deras väg, men nu ser de bara framåt och tänker gå en ljus framtid till mötes.

Annons:

Företaget Bråvikens Hantverkshus har bara funnits i två veckor. Ändå har de mycket jobb att utföra. Inledningsvis är det måleriarbeten som man inriktar sig på men förhoppningen är att kunna erbjuda helhetslösningar till kunder.

– Det är måleri, snickeri, VVS och elarbeten, säger Jimmy.

Han hade en firma i Norrtälje med nio anställda och där ingick även snickeriarbete.

– Just nu vänder vi oss till både företag och privatpersoner. Men i framtiden är det främst privatpersoner som kommer att vara vår huvudsakliga målgrupp.

Redan någon vecka innan de startat sitt företag var första månadens jobb klart och mer har det hunnit bli.

Möttes på jobbet

Jimmy Rhodin valde bort storstaden Stockholm för cirka tre år sedan. Han vill jobba på en mindre ort.

– Jag hade ett måleriföretag i Norrtälje. Jag bodde i Stockholm och pendlade cirka tre timmar varje dag. Med pendlingstid hade jag nästan tolv timmars arbetsdag. Till slut orkade jag inte med att ha det så. Jag ville ha ut mer av livet.

Han tittade efter en mindre ort att bo på, han fick jobb som målare i Västervik och flyttade hit för tre år sedan. Där jobbade redan Amanda. Efter drygt ett år som kollegor började det bli lite mer kemi mellan dem och för ett år sedan blev de ett par. Redan då fanns det planer på att starta ett företag ihop och bli sambos. Men det var då mardrömmen kom till Amanda.

– Jag fattade inte vad det var först. Men jag hade ont i ena bröstet. När jag kollade upp det fick jag veta att jag hade bröstcancer, vid 26 års ålder.

Återuppstår

Efter att ha genomgått en operation, där läkarna tog bort sex lymfkörtlar, tagit cellgifter och fått strålning ser hennes prognos bra ut.

– Jag var sjukskriven i nio månader. Nu är jag frisk och kan jobba heltid igen. Jag har haft ett fantastiskt stöd av Jimmy. Han har hela tiden sett till att tala om framtiden. Vi har planerat och haft kvar våra drömmar. Jag skulle bara gå igenom sjukdomen och komma ut på andra sidan som en starkare person, säger Amanda.

Men återigen kom verkligheten i kapp de båda. De blev båda permitterade från jobbet den 21 december.

– Då bestämde vi oss för att starta eget företag. Jag vet att jag kan driva företag och jag vet hur mycket vi kan av jobbet. Det var hit vi hela tiden ville komma och nu har vi vårt eget företag, säger Jimmy.

Startar blogg

Båda har blivit starkare efter Amandas sjukdom och har kommit upp som en Fågel Fenix ur askan.

– Jag bestämde mig för att klara av sjukdomen. Nu startar jag också en blogg för att hjälpa andra kvinnor som drabbas av bröstcancer. Jag letade efter kvinnor i min egen ålder att tala med mina upplevelser av behandlingen, men jag hittade inga. De jag mötte var i ett palliativt skede i livet och det är inte uppbyggande, säger Amanda.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt