Annons:

STOR NY STÄLLPLATS BEVILJAD PÅ TOMMA TOMTEN – SKA STARTA REDAN I ÅR

Ett tidsbegränsat bygglov för 29 nya ställplatser för husbilar beviljas på Järnet-tomten i Västervik. Bilden är en genrebild. Foto: MostPhotos

STOR NY STÄLLPLATS BEVILJAD PÅ TOMMA TOMTEN – SKA STARTA REDAN I ÅR

Miljö- och byggnadsnämnden har enhälligt beviljat att en ny ställplats för husbilar på den tomma tomten vid havsnära Järnet i Västervik.

Annons:

Ytan där 29 nya ställplatser nu beviljats är den yta där industriområdet brann ner 2013 och där det sedan dess funnits planer på bostäder.

Samhällsbyggnadsenheten har gett ett positivt planbesked till fastighetsägaren, vilket innebär att kommunen ska utreda om det går att ändra detaljplanen så att det ska gå att bygga bostäder där. Tills dess står dock ytan tom och oanvänd.

Målet: Uppstart 1 juni

Miljö- och byggnadsnämnden godkänner ett tidsbegränsat bygglov på fem år, för 29 ställplatser på platsen. Fastighetsägaren ska också erbjuda stationer för avfall, latrin, dricks- och gråvatten på platsen. Målet är att ställplatserna ska kunna användas redan från 1 juni 2024, enligt fastighetsägaren.

Här gick nämnden emot tjänstemännens förslag till beslut. För att bevilja ett tidsbegränsat bygglov krävs egentligen att man visar att behovet är just tidsbegränsat.

Tjänstemännen ansåg att behovet av ställplatser inte kommer förändras på fem år, och att bygglovet därför skulle nekas. Politikerna tyckte dock annorlunda, och menar att ytan kan användas till ställplatser i väntan på en ny detaljplan avsedd för bostadsbyggande.

Annons:

Martina Gradian

martina.gradian@dagensvastervik.se

0767817450

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt