Annons:

Tomas Kronståhl (S) om regeringsbristen:

Tomas Kronståhl (S)

Tomas Kronståhl (S) om regeringsbristen: "Mycket hänger på Björklund"

Sverige står fortfarande utan regering mer än två månader efter valet. En av de nya ledamöterna i riksdagen är Tomas Kronståhl och under måndagen berättade han om hur han ser på chansen att det kommer till en ny regering och vem som i så fall ska leda den.

Annons:

Det är upp till Centern och Liberalerna att välja sida om det ska bli en ny regering.

 Nu är det tydligt att Centern måste antingen stödja en S-ledd regering eller en som tar stöd av SD, säger Tomas Kronståhl.

Han tror att Liberalernas Jan Björklund har svårare att få sitt parti att acceptera Socialdemokraterna än vad Annie Lööf har att få stöd av sitt Centerparti.

 Mycket hänger på Björklund, han har satt mycket personlig prestige i att inte stödja SD. Jag tycker att Centerpartiet varit tydligare mot SD. Någonstans måste de båda avgöra vad som är värst: S eller SD.

"Det känns klokt"

Tomas Kronståhl tror att en regering där, Socialdemokraterna och Miljöpartiet regerar tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet är bra för Sverige.

- Framförallt för en kommun som vi som vill ha mer pengar till skolan. Det ligger i linje med Socialdemokraternas politik.

Det finns stora skillnader också inte minst när det gäller de arbetsrättsliga synen mellan partierna, hur ska de lösas?

- Det bästa är att fokusera på det vi är ense om, det känns klokt, säger Tomas Kronståhl.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt