Annons:

Leif Svensson (V) ”Vi stöder ett vänsterblock men vill inte sitta i ledningen”

Leif Svensson (V)

Leif Svensson (V) ”Vi stöder ett vänsterblock men vill inte sitta i ledningen”

Vänsterpartiet har valt att stödja Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet i Västerviks kommunfullmäktige.
- Vi väljer att stödja det block som är bäst för Västerviks kommun, som är bäst för klimatet och som är mest uthålligt för alla Västerviksbor, säger Leif Svensson.

Annons:

Vänsterpartiet kommer inte att sitta i någon ledning för Västerviks kommun, men de väljer ändå att stödja den tidigare majoriteten i kommunen, S, C och MP.

 Vi är väldigt intresserade av att ha den positionen som Vänsterpartiet hade i riksdagen den förra mandatperioden. Man slipper undan att bära hundhuvudet när politiken vände höger ut, men vi såg till att ett antal grupper som var ute i periferin inte glömdes bort. På samma sätt vill vi verka i kommunfullmäktige.

Vindflöjlar

Leif Svensson anser att den sittande majoriteten nu kan arbeta i ro för att styra Västerviks kommun, efter Vänsterpartiets beslut.

 Valresultatet gav inte något block egen majoritet. Därför har det pågått diskussioner mellan olika formationer av partier. En del partier har betett sig som vindflöjlar och bytt sida flera gånger.

Han undrar hur den ny Västerviks-Alliansen tänker sig att de ska kunna styra kommunen nu.

- De har 19 mandat, den sittande majoriteten har 28. Jag tror de har tagit sig vatten över huvudet om de tror att de kan få stöd av både Sverigedemokraterna och Socialisterna Välfärdspartiet.

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt