Annons:

Liberalerna förnyar i nämnder och styrelser

Theresé Klingstedt, Lars Johansson, Fredrik Lindström och Ulf Nilsson

Liberalerna förnyar i nämnder och styrelser

Fyra nya Liberala politiker kommer att gå rakt in på den ljusblå mattan när de nu tar sig in i olika nämnder och styrelser för kommunala bolag.
– Vi har sett ett ordentligt uppsving av nya medlemmar sedan valet. Vi har blivit 10-15 fler medlemmar och nu är det fyra av dessa som tar klivet direkt in i den politiska verkligheten, säger Sverker Thorén.

Annons:

De fyra har olika erfarenheter bakom sig och tar sig an politiskt arbete som ligger dem nära hjärtat.

Ulf Nilsson är nyinflyttad till Västervik. Han kommer med sin familj från Linköping. Där har han jobbat på SAAB med hela världen som arbetsfält. Han tycker också att det är viktigt att det finns ett parti som är en stark motvikt till Sverigedemokraterna och den nationalism som växer fram i landet.

– Jag är intresserad och engagerad i näringslivsfrågor så jag kommer att ta en styrelseplats i Västervik Resort.

Tar plats i socialnämnden

Lars Johansson tar en plats som ersättare i socialnämnden. Han brinner främst för äldrefrågorna.

– Jag vill ha ett förtydligande hur äldrefrågorna ska skötas i framtiden.

Som alla liberaler anser han att den enskilda individen ska stå i centrum även när det gäller frågor inom frågor som socialnämnden tar upp.

Fredrik Lindström, blir ny gruppledare i Liberalerna, efter Sverker Thorén. Han blir också ledamot i demokratiberedningen.

– Ett liberalt parti är ett attraktivt motbud mot att sitta i en grupp som tänker lika. Här är det den individuella friheten som är viktigast.

"Mycket intresserad"

Den fjärde och sista nybakade politikern är Therese Klingstedt. Hon går in i Tjustfastigheters styrelse och blir ersättare i miljö – och byggnadsnämnden.

– Jag jobbar idag som VA – ingenjör i Vimmerby kommun. Jag är mycket intresserad av miljö och natur. Jag tycker det ska bli roligt att ta mig an miljöfrågorna på riktigt.

Alla nya politiker i Liberalerna har lång erfarenhet i de arbeten som de arbetar med nu. Kenneth H Axelsson, medlem sedan länge, ser det som en stor fördel.

– De har en stor livserfarenhet som är en tillgång när man åtar sig politiska uppdrag. I vårt parti är de sociala frågorna viktiga. Vi är ett socialinriktat parti.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt