Annons:

Många politiska motionärer

Jon Sjölander med M motioner

Många politiska motionärer

Vid måndagens Kommunfullmäktigesammanträde (KF) hade inte mindre än tio motioner lämnats in. Flest motioner hade moderaterna lämnat in, följt av Sverigedemokraterna. Liberalerna, Vänsterpartiet och Vänsterpartiet hade lämnat i var sin motion.

Annons:

Moderaterna hade lämnat in fyra motioner till kommunfullmäktige. Jon Sjölander säger att det är några av de förändringar som partiet vill ska genomföras för att Västervik ska bli en kommun som utvecklas åt rätt håll.

- De kommer ur vår kommunpolitiska handlingsplan som vi jobbat fram i två år. Det är de frågor som vi tog med oss in i valrörelsen. Nu har vi lagt fyra motioner, men vi har nästan 150 punkter som vi vill förändra, så det kommer fler motioner framöver.

Motionerna handlar om att skapa förutsättningar för 1 000 nya jobb, öka möjligheten att odla lokalt genom att hitta nya områden för kolonilotter eller andra platser där människor kan odla på. En tredje motion handlar om att utreda andra alternativ till en södra infart den fjärde var att utveckla ett annorlunda fullmäktige en gång om året ett Näringslivsfullmäktige.

Tiggeriförbud

Dan Larsen (SD) har lämnat in en motion om tiggeriförbud på vissa offentliga platser. Något han omedelbart fick mothugg mot av Socialisterna Välfärdspartiet.

- Vi hatar tiggeri, men att ropa på förbud och polis är att attackera sjukdomen inte dess orsak, sa Jacob Hoffsten.

Daniel Johansson (SD) hade lämnat in två motioner. En om att göra fler parkeringsplatser vid kommunhuset och en om att sätta upp mer belysning på Vassbäcksvägen. Jonas Jalkteg WesterviksPartiet (W) hade i sin motion begärt att polisen skulle få gå in oannonserat med narkotikahundar på kommunens högstadieskolor. Fredrik Lindström (L) hade motionerat om att investera mer i de äldres fysiska hälsa. Leif Svensson (V) motionerade om att snarast göra en cykelplan för kommunens cykelbanor. 

- Annars kan svåra olyckor inträffa mellan cyklister och gångtrafikanter.

Alla motioner gick vidare till kommunstyrelsen för beredning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt