Annons:

  • Ät som ett geni på Nobeldagen

    Felicia Hansson årskurs tre Ankarsrums skola

  • Ät som ett geni på Nobeldagen

    Kocken Sara Vuorisalo lägger upp plättar, sylt och grädde

Ät som ett geni på Nobeldagen

I måndags åt barn och lärare på Ankarsrums skola som ett geni. De fick äta Sören Kirkegaards nudelsoppa med kyckling och Gustaf Daléns plättar med grädde och sylt.

Annons:

Idag på Nobeldagen delas Nobelprisen ut i Stockholm. Då passar Ankarsrums skola på att ge barn och lärare en speciell måltid.

- Tillsammans med Ankarsrum Kitchen har vi lagat två maträtter från den kokbok de har gett ut, med olika geniers favoriträtter, säger Sören Reichenberger, rektor på skolan.

I köket var det full fart, där höll kocken Sara Vuorisalo på att lägga upp plättar, sylt och grädde på tallrikar som var efterrätt.

I matsalen var det full fart. Barnen åt och flera tyckte att maten var jättegod. En av dem var Felicia Hansson, som går i klass tre i Ankarsrums skola.

- Vi har pratat lite om vem Nobel var och att man delar ut ett pris idag.

Samarbete med Ankarsrum Kitchen

Ankarsrum Kitchen är ett av de stora företagen på orten. I höstas gav de ut en kokbok med recept med flera stora geniers maträtter, ”Ät som ett geni”.

Två av måndagens maträtter var tagna ur den kokboken, den danska filosofen, teologen och författaren Sören Kirkegaard och Gustaf Dalén som fick Nobelpriset i fysik 1912.

- Det är ett jättebra tillfälle att visa att alla människor är lika. Alla kan bli vad man vill i Sverige, även om man bor på landsbygden, säger Sören Reichenberger.

Klasserna kommer att jobba vidare med matrecepten på Hemkunskapen och då även läsa en del om vilka genierna var.

 

 

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt