Annons:

Ola Karlsson om att byta jobb: ”Var inte klar med skolans värld”

Ola Karlsson

Ola Karlsson om att byta jobb: ”Var inte klar med skolans värld”

Den elfte januari jobbar Ola Karlsson sin sista dag i Västervik som förvaltningschef för miljö- och byggnadskontoret. Då har han jobbat i drygt tre år på den tjänsten. När han får frågan om vilka minnen han tar med sig från de tre åren säger han:
– Det är svårt att inte säga gamla Roddklubben.

Annons:

Han var efterlängtad, Ola Karlsson, när han i december 2015 utsågs till ny förvaltningschef för miljö- och byggnadskontoret i Västervik. Innan honom hade Carolina Stalebrant varit tillförordnad chef och innan henne hade Conny Jansson varit tillförordnad chef. I drygt tre år har Ola varit chef, men nu lämnar han sitt uppdrag för att bli barn- och utbildningschef i Vimmerby kommun

- Jag gör min sista arbetsdag i Västervik den elfte januari och den 14 börjar jag jobba i Vimmerby, säger Ola.

Han tycker att jobbet som förvaltningschef har varit mycket lärorikt och annorlunda. Han var rektor på Ludvigsborgsskolan innan han tillträdde tjänsten på miljö- och byggnadskontoret.

 Det är helt andra frågor som man ställs inför här. Jag ångrar ingenting för det här jobbet har varit väldigt intressant.

Nu går han tillbaka till skolans värld, när han blir barn- och utbildningschef i Vimmerby kommun. Det ser han som ett naturligt steg.

 Skälet till att jag inte lämnar skolans värld är att jag inte var klar med det.

Minnen

De tre åren på miljö- och byggsidan har varit intensiva och det är mycket som Ola Karlsson varit med om. Han har arbetat hårt med att minska handläggningstiderna för bygglov och han har fått jobba med oljeutsläpp i skärgården. Men det finns ett minne som kommer att leva kvar lite extra.

 Det är svårt att inte säga gamla Roddklubben och alla turerna där.

Det mesta av de beslut som hade tagits gällande roddklubben hade redan hänt när Ola Karlsson tillträdde.

 Man kan säga att jag ärvde frågan.

”Han får inte sluta”

Ulf Jonsson (S) är ordförande i miljö- och byggnadsnämnden. När han först fick höra att Ola Karlsson skulle sluta tänkte Ulf:

 Han får inte sluta.

Men beslutet var redan fattat. Ola kommer att gå vidare i karriären.

 Jag kan säga att alla som jobbar här känner ett stort förtroende för Ola. Han är lätt att ha att göra med och jag vet att han kommer att bli saknad.

Ola Karlsson själv tycker att det finns så mycket kompetens hos personalen på kontoret att det kommer att lösa sig smärtfritt när han lämnar.

När det gäller rekryteringen av en ny verksamhetschef så säger Ulf Jonsson att arbetet redan är igång, men att det kommer att ta tid.

 Vi har redan varit i kontakt med en rekryteringsfirma. Men man ska inte förvänta sig att det finns en ny chef på plats innan halvårsskiftet 2019.

Under tiden kommer Carolina Stalebrant att bli tillförordnad verksamhetschef en gång till.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt