Annons:

Lådan som ingen vill bo i –

Lådan på sjukhustaket, fortfarande obebodd

Lådan som ingen vill bo i – "Skulle vara väldigt roligt"

Än så länge står lådan kvar på sjukhustaket. Ingen vill bo i den.
– Inte än men jag hoppas att det kommer ytterligare en pilgrimsfalk till våren och det blir en häckning där, säger konstruktören Larsgunnar Nilsson.

Annons:

Philla Falk sitter kvar på sjukhustaket och har sitt läger där för tredje året i rad. För drygt ett år sedan fick Larsgunnar Nilsson ”bygglov” av sjukhusledningen att sätta upp en låda, i näheten av där falken övernattar. Larsgunnar klättrade upp på taket och förankrade lådan. Men Philla Falk valde då att flytta sitt natthärbärge till andra sidan sjukhustaket och där sitter hon kvar sedan dess.

– Det var inte meningen att lådan skulle vara ett vinterkvarter för henne. Tanken är att om en falk tycker att sjukhustaket är en bra lokal så kanske det kommer ytterligare en falk hit och de startar en häckning, så ska de ha en låda att bosätta sig i.

Larsgunnar Nilsson är ordförande i Tjust fågelklubb och han har flera andra lyckade exempel på att liknande lådor accepteras av pilgrimsfalkar när de ska häcka.

– De finns i Kristianstad, Folksamhuset i Stockholm, Västerås och Mellerud.

Vem vet, Västervik kanske får ytterligare ett besöksmål under sommaren då fågelskådare står och kikar på ett häckande pilgrimsfalkspar.

– Det skulle vara väldigt roligt om det blev en häckning där, säger Larsgunnar Nilsson.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt