Annons:

  • Nätet ett av fem träffpunkter för äldre

    Susanne Steinvall och Pelle Svensson Bostadsbolaget

  • Nätet ett av fem träffpunkter för äldre

    På Nätet kan de som vill spela minigolf inne

Nätet ett av fem träffpunkter för äldre

I Västervik finns det fem träffpunkter för äldre. Verksamhetsansvarig för dem är Susanne Steinvall som ansvarar för att det finns aktiviteter på gång hela tiden. Nyligen har Nätet på Långrevsgatan blivit färdigt och i torsdags morse berättade Susanne om verksamheten, vid Västervik Framåt:s Näringslivsfrukost.
- De äldre kallar mig för lek - och vintanten, säger Susanne.

Annons:

Västerviks fem träffpunkter finns på Nätet (Långrevsgatan) Midgård (Midgårdsområdet) Markör (Markörgatan) Tre Bröder (Tre Bröders väg och Johannesdal (Johannesdalsvägen).

Verksamhetsansvarig på alla träffpunkterna är Susanne Steinvall.

- Mitt ansvar är att se till att det finns trevliga aktiviteter för de äldre. Hit är alla välkomna, de som bor på ett Trygghetsboende eller Serviceboende eller kommer utifrån. Alla som vill ha sällskap är välkomna till de fem träffpunkterna.

Aktiviteterna som arrangeras är bland annat frågesport, kortspel, gymnastik, kvällsaktiviteter och underhållning. Träffpunkterna är ett initiativ av Bostadsbolaget och vänder sig till hyresgästerna i olika bostadsområden, men alla som vill delta är välkomna.

- Våra träffpunkter för seniorer är mötesplatser som erbjuder stimulans och social gemenskap genom olika aktiviteter. När vi har kvällsaktiviteter äter vi kanske en bit mat och då får man dricka vin till maten om man vill. Därför kallas jag för lek – och vintanten av de som besöker träffpunkterna, säger Susanne Steinvall.

 

  

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt