Annons:

Väntad jätteseger för Tjust i kväll – Derby drog på sig två röda kort

Tjust Bandy hade som väntat inga problem med att utklassa jumbolaget Derby Linköping hemma på Tjustvallen i Gamleby. Till slut blev det seger med 12-4 i en match där bortalaget drog på sig två röda kort.

Annons:

Efter fyra inledande segrar kryssade Tjust borta mot Åtvidaberg i förra omgången. I kväll var laget ute efter revansch mot ett Derby som haft stora problem i inledningen av säsongen. Och visst blev det två säkra poäng för Tjust.

Hemmalaget avgjorde mer eller mindre kvällens match under de första 19 minuterna, där man gick fram till en 4-0-ledning. Först nätade Albin Wretman på en hörna och sedan gjorde i tur och ordning Semen Kartashov, Aleksandr Sannikov och Stefan Erixon mål. Att gästerna fick in en reducering till 4-1 spelade ingen roll utan Tjust kunde göra ytterligare ett par mål innan paus fram till 6-1.

Derbymöte på annandagen

Efter knappt 35 minuters spel drog Derbys Albin Pettersson på sig ett rött kort efter en vårdslös bentackling. I inledningen av den andra halvleken drog även gästernas David Larsson på sig ett rött kort efter en bentackling. Dubbla grova matchstraff innebar att Linköpingslaget fick spela med två man kort resten av matchen.

Tjust hade inga som helst problem att dra ifrån ytterligare i målprotokollet. Hemmalaget gick fram till 9-1 innan gästerna gjorde två täta mål fram till 9-3. Till slut skrevs segersiffrorna till 12-4 och Tjust Bandy behåller därmed serieledningen i division ett södra.

Poängbäst i Tjust var Stanislav Klyushanov som svarade för två mål och tre målgivande passningar. Albin Wretman var målbäst med fyra fullträffar medan Aleksandr Sannikov hittade nätet vid tre tillfällen.

Nästa match spelas på annandag jul och då är det derby borta mot Målilla Bandy som står på schemat för Tjust.