Annons:

Otippade svaret:

Anatoly Suzdalev lär få dra ett tungt lass för Målilla i annandagsderbyt hemma mot Tjust. Foto: Linus Johansson

Otippade svaret: "Målilla har bättre toppar"

Tjust Bandy har gått som tåget och bara tappat en poäng. Målilla Bandy har vunnit tre av sex matcher. Ändå menar Tjusttränaren Thomas Fransson att hans lag inte är stora favoriter inför annandagsderbyt.
– Vi kanske har lite jämnare lag, men Målilla har nog bättre toppar, säger han.

Annons:

Annandag jul är fortfarande starkt förknippat med spännande matcher i bandysverige. I år har Målilla hemmaplan mot Tjust i annandagsderbyt.

Det är ett lag med stort självförtroende som åker till Målilla och ett lag med stukat självförtroende som tar emot Tjust.

– Det är en tuff match, men det är kul med annandagsderby. Vi behöver prestera på den nivå vi hade mot Jönköping och då har vi en rimlig chans. Jag har full respekt för Tjust, det är ett bra lag, de har knappt några svagheter och bara väldigt bra spelare, säger Målillas tränare Jesper Lüning, och hyllar Stefan "X:et" Erixon:

– Han är inte purung, men har en hög status och stor erfarenhet. Han lyfter hela laget med sin närvaro och är fortfarande en duktig bandyspelare. 

Är det speciellt med annandagsbandy fortfarande?

– Jag tycker att traditionen är stark fortfarande. Det är gott att få den här matchen på hemmaplan, det brukar vara roliga matcher och bra tryck i Målilla. Det viktiga för oss är att få ihop vår defensiv, målchanser skapar man alltid förr eller senare. 

"Riktiga julafton"

Målilla kommer från ett förnedrande nederlag mot Skirö. Tjust däremot kommer med ett fullmatat självförtroende och är fortsatt utan förlust.

– Annandagen är den riktiga julafton och det är en tradition som fortfarande finns kvar. Jag tycker att det är trevligt att det lever vidare. Det är skönt med derby och det ska bli roligt, säger Tjusts tränare Thomas Fransson.

Han vill inte säga att hans lag är klar favorit i derbyt.

– Nej, det kan jag inte påstå. Tittar man i tabellen är det kanske så, men jag har största respekt för Målilla. De har några riktigt bra toppar. Vi kanske är lite jämnare som lag, men de har nog bättre toppar. Målilla gör alltid bra matcher mot oss, så vad som har varit spelar mindre roll. Jag räknar med en tuff match, det är inte ofta Tjust vinner i Målilla.

Vad krävs av er?

– Vi måste vara 100-procentiga och ta jobbet över hela banan. Vi får inte tro att något är klart, det gäller att lasta in allt vi har. Det känns olyckligt att Målilla fick en sån rejäl smäll senast också. Det kommer nog bli otroligt jämnt, det är de små detaljerna som kommer avgöra. 

Semen Kartashov fick en smäll senast och kommer att testas på matchdagen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt