Annons:

Fin framgång för Ilhammar – uttagen till stor turnering i Peru

Robin Ilhammar har hittat formen och ska representera Sverige i Peru. Foto: Pressbild

Fin framgång för Ilhammar – uttagen till stor turnering i Peru

I helgen avgjordes EBT Gold Brunswick Open i franska Wittelsheim. Robin Ilhammar slutade på delad tredjeplats. Under måndagen kom också nyheten om att han är uttagen till en stor turnering i Peru.

Annons:

Det händer mycket för Robin Ilhammar från Gamleby nu. Under söndagen avgjordes finalspelet i EBT Gold Brunswick Open. Efter att ha tagit sig vidare flera steg ställdes Ilhammar mot tysken Nils Ruckel i kvartsfinal. Med knapp marginal tog sig Gamlebysonen vidare till semifinal.

Där väntade tävlingens gigant Lukas Jelinek. Han var för svår och vann sedan även finalen.

– Det känns bra.  Jag har presterat bra hela tävlingen igen, och det är en placering jag får vara nöjd med, helt klart! Det gällde hela tiden att hänga med i de höga siffrorna bra för att inte hamna efter resultatmässigt, och det löste jag bra, säger Robin Ilhammar till Svenska Bowlingförbundet. 

Under måndagen kom sedan beskedet att Robin Ilhammar tillsammans med Nora Johansson är uttagen att representera Sverige i IBF Youth World Cup för U21 i Perus huvudstad Lima. Tävlingen avgörs den 22 till 26 januari nästa år. 

– Båda spelarna har skördat stora framgångar vid internationella junior- och U21-mästerska. Nora är en av våra mest tävlingsflitiga damspelare. Hon har gjort stora framsteg och bland annat stått för flera riktigt fina resultat på Europatouren den senaste tiden. Robin tog sin första Europatourtitel tidigare i år. Han har varit en bärande landslagsspelare i alla mästerskap och besitter fina ledaregenskaper, säger förbundskapten Robert Andersson.

Robin Ilhammar tog guld i dubbel vid U21-VM i Helsingborg förra året. Totalt har han tagit tio medaljer på de två senaste JEM-turneringarna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt