Annons:

I helgen fylls Sporthallen av Kulijul

Tjejerna som ska tävla i helgen från Westervik Twirling troop

I helgen fylls Sporthallen av Kulijul

För 18:e året arrangerar Westervik Twirling troop tävlingen Kulijul, då över 200 personer deltar i drill, dans, cheerleader och gymnastik.
- Det är en tävling, men alla är vinnare, säger Maya Alberthson, som är en av arrangörerna.

Annons:

Anna Bodja startade Kulijul redan år 2000. Nu fötiden är det Maya Alberthson och Julia Sandström Bodjo som råddar arrangemanget. 

- Det är mer som en talangjakt istället för en tävling. Vi vill att deltagarna ska ha roligt under en hel helg. Vi vill få fram så mycket glädje som möjligt ur deltagarna, säger Julia.

Anledningen till att de båda tog initiativet till Kulijul, var att de traditionella tävlingarna kan ge en del poängavdrag och har man otur kan man sluta på noll poäng.

- Det är inte roligt att få massa kritik för hur man agerar under tävlingen. Man har tränat hårt för att bli bättre men så får man mycket kritik istället, säger Maya.

Julia och Maya tänkte nytt och vill visa att sporter som cheerleading och drill inte alls behöver ha strikta regler.

- Här har man ingenting att förlora, man får ha kul. Det som bedöms är helhetsintrycket. Utstrålningen, glädjen, klädseln och hur man målar sig. Man kan ha ansiktsmålning, det gör ingenting.

200 deltagare

I helgen kommer tolv klubbar med tillsammans 200 deltagare, från Örkelljunga i söder till Skövde i norr. De tävlar i olika sporter och i tre klasser, solo, duett och team.

- Tävlingen pågår från klockan 10 till 16 på lördagen. På kvällen är det poolparty och discobowling för alla deltagare.

På söndagen är det träning, då deltagarna lär av varandra och prisutdelning.

- Vi har priser till de som kommer etta, två och trea i respektive klass och sport. Därefter kommer alla på fjärde plats. Ingen ska känna att de kom sist. Här är alla lika välkomna, säger Julia Sandström Bodjo.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt