Annons:

Tjust värvar Västerviks skyttedrottning: ”Supernöjda”

Vilma Winqvist lämnar division 3-laget Västerviks Damfotboll för att testa lyckan i division 1 med Tjust IF FF. Foto: Ossian Mathiasson

Tjust värvar Västerviks skyttedrottning: ”Supernöjda”

Tjust IF FF förbereder sig inför ett nytt äventyr i division 1. Nu har de gjort klart med första nyförvärvet. Västerviks Damfotbolls skyttedrottning Vilma Winqvist är klar. 

Annons:

Tjust IF FF har tagit sig tillbaka till division 1 efter en lysande säsong i division 2. Klubben anordnade en provträning i helgen – och släpper nu sitt första nyförvärv. 

Västerviks Damfotbolls notoriska målgörare Vilma Winqvist är klar för spel i division 1 med Tjust IF FF. Hon svarade för 30 mål på 20 matcher i division 3 under den gångna säsongen. 

– Det är Västerviks Damfotbolls bästa spelare som går till Tjust. Vi har varit på henne i flera år och nu känner hon att det är dags och att hon vill testa på spel högre upp. Vi är supernöjda över att vi har fått in Vilma i laget. Det är en spelare som brorsan (Joakim Krüger) har ringt varje år. Vi hade en testmatch i lördags där hon var med och var svinduktig. Vi snackade med henne och kom överens med henne i dag, säger Pierre Tegenstam, ny sportchef för Tjusts damlag. 

Pierre Tegenstam berättar att Tjust har ytterligare några spelare på väg in i truppen och att alla spelare har för avsikt att stanna kvar. 

– Vi har fyra-fem spelare från Norrköping som provtränade med oss i lördags. Vi ska prata med dem igen. 

Tegenstam berättar att klubben kommer gå ut med ett pressmeddelande om nästa säsongs tränarlösning under torsdagen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt