Annons:

Västervik tog prestigeseger i derbyt: ”Bara att gratulera”

Kliton Bakiu blev målskytt för IFK Västervik i derbyt mot Edsbruk. Foto: IFK Västervik

Västervik tog prestigeseger i derbyt: ”Bara att gratulera”

IFK Västervik fortsätter att gå bra i division fem. I kväll vann laget prestigemötet borta mot Edsbruks IF.
– Det är bara att gratulera IFK, de är ett bra fotbollslag, säger Edsbrukskaptenen Robin Lundahl efter IFK:s 2-1-triumf.

Annons:

Västervik tog ledningen en bit in i den första halvleken efter att Kliton Bakiu hittat rätt. I den andra halvlekens första minut utökade Ayman Hadrous till 2-0 med ett riktigt snyggt mål.

Edsbruk lyckades få till en reducering i mitten av den andra halvleken genom Johan Sandqvist. Strax efter 1-2-målet åkte hemmalaget på en utvisning, vilket gjorde att kvitteringsjakten inte blev så intensiv som Edsbruk troligen tänkt sig.

Tre poäng från serieledning

Robin Lundahl var stor i nederlagets stund.

– Det är bara att gratulera IFK, de är ett bra fotbollslag. De var spelförande och gjorde det bra. Vi försökte förstöra för dem, men de var närmare 3-1 än vi var 2-2. Ser jag till vår insats så tycker jag att vi försvarade oss bra som en enhet. Däremot hade vi lite problem med att anfalla som ett lag, säger Robin Lundahl.

Hur tungt var det att förlora i dag?

– Det är alltid tråkigt att förlora ett rivalmöte. Men jag känner några av spelarna i Västervik och det är trevliga killar. Jag önskar dem lycka till.

IFK Västervik ligger fortsatt tvåa i division fem-tabellen och har mer eller mindre säkrat minst en kvalplats. Laget har tre poäng upp till serieledande IFK Oskarshamn med en match mer spelad.

Edsbruk ligger i mitten av tabellen på behörigt avstånd från bottenstriden.

Fotnot: Vi har sökt företrädare för IFK Västervik.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt