Annons:

Han vänder hem till moderklubben: ”Föll sig naturligt”

Adam Edström är tillbaka i Västerviks FF efter två säsonger på vift. Foto: Pixabay

Han vänder hem till moderklubben: ”Föll sig naturligt”

Adam Edström följer inte med Ankarsrums IS ner i division 6. Den duktige innermittfältaren är klar för en comeback i Västerviks FF.
– Det är min moderklubb och det föll sig ganska naturligt, säger Adam Edström, 26, till Dagens Västervik.

Annons:

Edström har ett långt förflutet i Västerviks FF då han kom upp i seniorlaget som 17-åring och spelade många säsonger på det centrala mittfältet innan han lämnade för spel i Ankarsrums IS till säsongen 2017. 

Efter den säsongen skrev han på för division 3-laget Högsby IK men på grund av en skada på försäsongen gick han tillbaka till Ankarsrum. 

"Sexan är för låg nivå"

Ankarsrum trillade ner i division 6 efter ett misslyckat kvalspel och Edström lämnar föreningen till förmån för Västerviks FF. 

– Det är klart att Ankarsrums nedflyttning spelade in, jag känner att sexan är för låg nivå och jag tycker att det är viktigt att spela fotboll. Jag börjar bli gammal och då ska man passa på medan man kan, säger Adam Edström. 

VFF har gjort en mycket stark frimånand och fått in mängder av nya spelare. Det handlar om Alfred Grahn (IFK Västervik), Johan Sjökvist (do), Ludvig Gustafsson (do), Axel Jonsson (do), Awet Shambel Habtu (Ankarsrums IS), Anton Preusse (do), Olsjan Xhafa (do), Marcus Elb (do), Niclas Bengtsson (Gunnebo IF), Sakhi Kasim (do), Mohammed Ahmed (do), Robin Lundahl (Edsbruks IF), Oscar Ericsson (do), Nertil Bakiu (comeback) och nu får de in även Adam Edström från Ankarsrum. 

16 nya spelare

Ergest Fasko, förra säsongen i IFK Västervik, blir spelande tränare i VFF och ledarstaben har förstärkts med Gunnebotränaren Stefan Gustavsson och den tilltänkta Edsbrukstränaren Johan Karlsson Törndal. VFF har i dagsläget fått in 16 nya spelare och tre nya tränare. 

VFF har tappat Robert Hagelin till Hjorted/Totebo, Håkan Karlsson till Gunnebo, Christoffer Sjöblad till IFK Västervik och målvakten Björn Söderström har aviserat att han inte ska spela fotboll under 2019. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt