Annons:

Bertilsson gjorde ”förbjudna” övergången: ”Hajpen verkar vara extrem”

Drar IFK Västervik det längsta strået i lördagens heta derby?

Bertilsson gjorde ”förbjudna” övergången: ”Hajpen verkar vara extrem”

Just när Västerviks FF och IFK Västervik hade en derbysäsong framför sig gjorde rutinerade Tobias Bertilsson den ”förbjudna” övergången. I morgon ställs hans nya klubb IFK mot hans gamla klubb VFF i det första derbyt i seriesammanhang sedan 1999.
– Självklart blir det speciellt och de kanske kommer vara extra hårda mot mig efter klubbytet, skrattar Tobias Bertilsson.

Annons:

Västervik är laddat för fotbollsfest och det första mötet i seriesammanhang mellan VFF och IFK sedan 1999. Dagen till ära passar IFK Västervik dessutom på att fira sitt 100-årsjubileum.

– Personligen ser jag det som en jätterolig match att spela och jag hoppas att det blir jämnt för publikens skull. Det är säkert två lag som vill sätta det andra på plats som kommer att mötas, säger Tobias Bertilsson.

Behövde en nytändning

Tobias Bertilsson inledde fotbollskarriären i Blankaholm innan det bar av till Hjorted/Totebo. Därefter blev det elva raka säsonger i Västerviks FF innan det blev ett byte till rivalen IFK inför den här säsongen.

Man kan säga att du bytte klubb i ett spännande läge?

– Ja, så är det väl. Jag kände att jag behövde en nytändning. Förra året gjorde jag bara fyra träningar och spelade matcher på grund av tillökning i familjen och husbygge. Det var ett dåligt fotbollsår för mig och jag kände att jag kom ifrån gruppen lite. Jag hade varit i VFF i elva år samtidigt som jag hade många kompisar i IFK. När jag bytte hade IFK också en starkare trupp medan VFF verkade ha det lite svårare med att få ihop ett bra lag. Men de har verkligen lyckats få ihop det på ett bra sätt.

Känner du att du har fått en nytändning?

– Jag har hittat tillbaka litegrann. Men jag har en sambo som också vill träna, två barn och hus så det är fullt ös. Det är en annan fas i livet och jag hinner inte träna så mycket som jag skulle vilja.

”Mer ödmjuka”

Båda Västervikslagen har startat starkt i division fyra. Efter fem omgångar toppar VFF tabellen medan nykomlingen IFK är femma tre poäng bakom derbyrivalen.

Vad förväntar du dig av matchen i morgon?

– Från föreningarnas sida har det varit mycket snack och hajpen på sociala medier verkar vara extrem.  Bland spelarna tror jag att det ses mer som en tuff derbymatch och jag tror att vi är mer ödmjuka mot varandra än vad föreningarna verkar vara. Men det är klart att det troligen blir en hård match och jag kan inte tänka mig att det finns en enda spelare i något av lagen som inte är taggad. Sen är det ju så att VFF ligger nära hjärtat och det kommer klubben alltid att göra och lyckas inte vi så vill jag någonstans att de ska lyckas, säger Tobias Bertilsson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt