Annons:

NYTT STYRKEBESKED AV VFF – AVGJORDE SENT

Fredrik Lindhe gjorde en kanonmatch för VFF i kväll och blev dessutom målskytt. Foto: Ossian Mathiasson

NYTT STYRKEBESKED AV VFF – AVGJORDE SENT

Västervik FF:s storform håller i sig. I kväll gav man toppkonkurrenterna ett rejält styrkebesked när Myresjö/Vetlanda besegrades med 2-1 på bortaplan. Avgörandet kom genom en straffretur med fem minuter kvar.
– Vi var inställda på 1-1 så det blev ett rejält adrenalinpåslag, säger tränaren Johan Karlsson-Törndahl.

Annons:

Åtta matcher in på serien har VFF ännu inte förlorat någon match och leder serien med viss marginal. I dag tog man en imponerande seger borta mot tabelltrean Myresjö/Vetlanda sedan man vänt ett 1-0-underläge.

– Vi slår en toppkollega på bortaplan och det är jättebra. Det känns som ett styrkebesked och vi har det lilla extra flytet just nu. Det var en jättelättnad när domaren blåste av och jag tycker att det här visar att vi är att räkna med. Det sänder riktigt bra signaler till de övriga i toppen och ger vårt lag en boost, säger ”Buken”.

 "Hade inte klagat"

Matchen var ingen höjdare. Båda lagen slog många långbollar och det var mycket kamp på mittplanen. Hemmalaget ledde i paus, men VFF fick en tidig kvittering i andra sedan Fredrik Lindhe nickat in 1-1 på hörna.

Matchen såg ut att sluta 1-1, men med fem minuter kvar blev Artur Sejdini nedriven i straffområdet. Straffen tog han själv, men det krävdes en retur innan han fick bollen i mål.

– Det var ingen höjdarfotboll. Båda lagen spelar mycket långt och det var mycket kamp på mitten. Vi står upp bra, men vi skapar inte så mycket. I andra pratar vi om att komma närmare och ligga tätare i defensiven och det fungerar faktiskt bättre. Vi får mer press på dem och får dem mer felvända. Vi byter lite chanser och hade inte klagat om det blivit oavgjort.

I och med segern befäster Västervik serieledningen. Mittbackarna Fredrik Lindhe och Johan Lundin var bäst i laget.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt