10-5-seger för WIBK B mot Virserum

Albin Lord lyfta fram kollektivet efter insatsen mot WIBK B. Foto: Arkivbild

Det blev seger, 10-5, för Westerviks IBK B hemma mot Virserums SGF på fredagskvällen. Bortalagets ledare Albin Lord var nöjd med stora delar.
– Vi gör 45 riktigt bra minuter, säger han.

Det var Westerviks B-lag som började bäst och gick fram till 3-0 genom mål av Maximiliam Grankvist, Isak Lettman och Viggo Gullberg.

Direkt i den andra perioden reducerade Gabriel Lindström till 3-1. Det tog bara ett par minuter innan Albin Kristiansson gjorde 4-1 för WIBK B och Ossian Thorsson ökade på till 5-1.

Adam Karlberg reducerade till 5-2 för Virserum och bara 23 sekunder senare kom också 5-3 genom Edvin Emanuelsson. Jämnare än så blev det aldrig.

Hampus Johansson Scwartz gjorde 6-3 och Eric Johansson satte 7-3. 8-3 kom genom Gabriel Åberg och Johansson Scwartz satte 9-3.

Virserum tog timeout, men ändå blev det 10-3 för Albin Kristiansson. Edvin Emanuelsson och Gabriel Lindström gjorde sedan både 10-4 och 10-5.

– Vi gör 45 riktigt riktigt bra minuter. Vi hade mycket sjukdom och åkte med tio utespelare. Det blir jobbigt över 60 minuter, men ändå krigar vi på bra och har våra sekvenser där vi gör match av det. Det finns mycket positivt att ta med sig inför nästa veckas derby mot Svala, säger Virserums Albin Lord.

VSGF-ledaren tyckte att hela kollektivet gjorde det jäkligt bra och gav plus till samtliga.