Annons:

Westervik vann – efter kanonstart:

Westervik tog en viktig seger på bortaplan på lördagen. Foto: Ossian Mathiasson

Westervik vann – efter kanonstart: "Nu mår vi bra"

5–0-ledning efter 13.19. Westerviks IBK fick en kanonstart på matchen mot Bankeryd och vann till slut med 10–6.

Annons:

Westervik har fått en fin start på 2019. I förra omgången blev det seger hemma mot Ariel och på lördagen följde man upp det med en ny seger mot Bankeryd. 

WIBK lyckades med allt i början av matchen och det mesta i offensiven satt där. De gjorde fem mål – på drygt 13 minuter. 

– Vi började med en kanonstart och det var precis vad vi behövde, säger tränaren Stefan Pettersson. 

"Nu mår vi bra"

I andra perioden mattades Westerviks starka offensiv av något samtidigt som hemmalaget åt sig in i matchen men de kom aldrig riktigt nära. 

– Det blev en del hawaii i andra perioden och i tredje perioden blev det mål åt båda håll. När de gjorde ett mål så kom vi med en replik rätt snabbt och dödade deras energi, säger Pettersson. 

I och med 10–6-segern klev Westervik upp på säker mark i division 3 och har både Vimmerby IBK B och Jönköping IBK Ungdom B bakom sig. 

– Nu mår vi bra i hela laget och har bra energi. Vi spelar den innebandy som vi ska spela och jobbar för varandra, säger han. 

Bäst i Westervik var Philip Svahn och Marcus Sandberg.  

Fakta

Poäng, WIBK: Philip Svahn 3+1, Albin Alfonsson 1+3, Marcus Sandberg 3+0, Gabriel Åberg 1+1, Petter Gustavsson 1+1, Albin Liffner 1+0, David Samuelsson 0+1, John Pettersson 0+1.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt