Annons:

WIBK knäckte serieledaren – vann tredje med 5-0

Philip Svahn blev tvåmålsskytt för Westerviks IBK i dag. Foto: Ossian Mathiasson

WIBK knäckte serieledaren – vann tredje med 5-0

Gränna AIS har vunnit alla matcher i serien – utom de två mot bottenlaget Westerviks IBK. I kväll chockade WIBK serieledaren genom att på bortaplan vända 3-6 till 8-6 i sista perioden.
– Det var en riktig skalp, säger tränaren Stefan Pettersson.

Annons:

Westervik tycks vara en mardrömsmotståndare för Gränna, som annars dominerat division tre totalt i år. I dagens match gick serieledaren mot en säker seger ­– men allt vände i den sista perioden.

WIBK gick på knock och gjorde sanslösa 5-0 på matchens sista 20 minuter.

– Vi spelade oavgjort mot dem sist och vi har bra koll på dem. De har inte seriens bästa backar så vi kontrade sönder dem fullständigt. Våra mål är kontringar rakt igenom. Det här laget passar oss och vi har blixtsnabba killar.

 "Kändes inte kört"

Efter 3-3 i första gjorde Gränna tre mål en minut och sex sekunder i början av andra. Hemmalaget missade sedan en straff utöver det. 

– Det kändes inte kört, den inställningen fanns inte utan vi jobbade bara på. Vi visste att stormen skulle komma i tredje, men i stället gör vi gör mål i första bytet.

WIBK kontrade in mål efter mål och var plötsligt i 7-6-ledning. Med en minut kvar satte Albin Alfonsson spiken i kistan med sitt 8-6-mål.

– De pressar på som attan, men Kasper (Pettersson, målvakten) räddar och ser att Alfonsson ligger och släpar längst upp. De hade tagit ut målvakten, men han hoppade in igen, men Albin rundar honom gör 8-6. Efter det målet blev de tumult och de hade nog fem spelare på utvisningsbänken sista minuten.

 "Går att nämna hela laget"

Alexander Wremerth gjorde comeback och stod för en fin insats. Även Albin Alfonsson, Kasper Pettersson, Philip Svahn och Victor Bohlin stack ut lite extra.

– Men alla var jättebra. Det går att nämna hela laget, det va en kämpainsats som inte är av denna värld.

Mål + assist i WIBK: Albin Alfonsson 3+1, Philip Svahn 2+0, Marcus Sandberg 0+2, David Samuelsson 1+1, John Pettersson 1+0, Petter Gustavsson 1+0, Albin Liffner 0+1, Gabriel Åberg 0+1, Alexander Wremerth 0+1, Kasper Pettersson 0+1.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt