Annons:

Tredje raka segern efter ordinarie tid:

Mikael Johanssons Västervik tappade 2–0 till 2–3, kvitterade sent och vann på straffar för andra matchen i rad. Foto: Ossian Mathiasson

Tredje raka segern efter ordinarie tid: "Tillräckligt bra match för tre poäng"

Västerviks IK kan det där med att vinna tajta matcher. Dagens 3–2-seger efter straffar mot Karlskoga var den tredje i rad där VIK vann efter ordinarie tid.
– Vi gör en tillräckligt bra match för att ta tre poäng, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Hemma mot Karlskrona den 28 september avgjorde Darren Nowick i förlängningen, i onsdags blev Emil Alba straffhjälte mot Tingsryd och i kvällens match mot Karlskoga var det Trevor Mingoia som satte den avgörande straffen samtidigt som Emil Kruse var omutlig i målet. 

Västervik har därmed plockat sex poäng på de tre senaste matcherna och det laget saknar just nu är en ren trepoängare. 

– Det är den vi siktar på.  Fortsätter vi att göra sådana här matcher och plockar bort misstagen så är vi med i alla matcher. Det är bara att jobba på, då kommer det lossna, säger Mikael Johansson. 

"Satsar inte hårt"

Västervik gjorde en mycket bra insats fram till mitten av andra perioden då VIK-backen Erik Gustafsson åkte på ett matchstraff och några minuter tidigare hade de släppt in 1–2. 

Hur ser du på Gustafssons matchstraff?

– Den är svår. Han kommer från sidan och träffar honom men samtidigt är Thorell rätt låg i sin position. Han satsar inte så hårt och jag vet inte vad han ska göra egentligen. Han kan inte försvinna. Vi får se hur bedömningen blir och jag hoppas att det gick bra med honom, säger Johansson.

Tappade initiativet

Laget lyckades reda ut det fem minuter långa numerära underläget men tappade dock kommandot på isen.

– Vi kom inte igång förrän med tio minuter kvar av tredje perioden. Jag tycker att vi bjuder på både 2–2 och 2–3 där det är vi som har pucken men slarvar bort den, säger Mikael Johansson. 

VIK tappade 0–2 till 3–2 och fick ge sig ut på en kvitteringsjakt i tredje perioden, som inte såg ut att ge något resultat. Kvitteringen kom dock efter 58.38 genom Philip Rondahl.

– Det var mest frustrerande under de tio första minuterna då vi inte fick tryck på dem. När vi fick in pucken så var det en jätteskön känsla, säger Johansson. 

"Mycket bättre insats"

Matchen passerade en mållös förlängning och i straffläggningen tog Emil Kruse sina tre straffar och Trevor Mingoia var säker och satte den sista straffen. 

– Mot Tingsryd gjorde Alba (Emil) och Nowick (Darren) mål på straff och nu var det kul att Mingoia, som skulle ha slagit sista straffen sist, gick in och avgjorde, säger Johansson.

Jämfört med senaste matchen var det ett steg i rätt riktning. 

– Totalt sett så gör vi en mycket bättre insats nu än vad vi gjorde mot Tingsryd. Fram till 2–0 var det riktigt bra och sedan fick vi matchstraffet och tre baklängesmål. Det var bra att vi kunde komma tillbaka och vinna. 

Bäst i VIK var målvakten Emil Kruse och backen Erik Ullman, som var tillbaka i laget efter en tids sjukdom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt