Annons:

Johansson efter VIK:s stora ras: ”Grymt besviken”

Mikael Johanssons och Mattias Karlins Västervik tappade en klar ledning till förlust i dag. Foto: Ossian Mathiasson

Johansson efter VIK:s stora ras: ”Grymt besviken”

I ledning med 4–1 och på väg mot en nyckelseger.
Därefter kollapsade Västerviks IK – och tappade samtliga tre poäng mot Karlskoga.
– Jag är grymt besviken, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Västervik var på väg mot en klar och övertygande seger på hemmaplan mot topplaget Karlskoga. Hemmalaget ledde med 4–1 efter drygt halva matchen och ingenting tydde på att gästerna skulle orka repa sig. 

Den tidigare VIK-spelaren Dennis Fröland reducerade visserligen till 4–2 i slutet av andra perioden och Västervik ledde med två mål fram till de sista åtta minuterna.

VIK rasade ihop

Då började raset för VIK – och försök hänga med här. 

I spel fyra mot fyra efter 53.02 kom reduceringen till 4–3 och kort därpå åkte Jens Holmström ut för tripping och då, i spel fyra mot tre, kom kvitteringen som fullbordade Karlskogas upphämtning. 

Karlskoga gjorde även 5–4, precis efter att Holmström avtjänat sin utvisning, och 6–4 i öppen bur. Samtliga fyra mål kom inom loppet av fyra minuter och 55 sekunder och det sänktes Västerviks poängchanser efter en annars godkänd insats. 

– Jag är grymt besviken med tanke på det spel vi presterar i 53 minuter. Det var ett mycket tungt tapp. Det är tillfälligheter som avgör, pucken styrs in vid några av målen. Våra spelare måste täcka bättre också. Det var tungt men vi får ta med oss spelet, det är viktigaste här framöver. Då ska vi kunna ta poäng fler poäng, säger Mikael Johansson.

"Sånt som händer"

Trevor Mingoia tog en utvisning när Västervik precis hade fått chansen i spel fem mot fyra och Jens Holmström fick också sätta sig på botbänken efter 4–3-reduceringen. 

– Vi hade inte samma syre, somnade in och han (Trevor) tog en utvisning. Sedan smällde det direkt efter tekning och pucken tog på en av våra spelare och in i mål. Jens utvisning är korkad men det är sånt som händer. Vi är i skottlinjen på de tre spelmålen men antingen så skymmer vi målvakten eller så styr vi in den. Det är klantigt, vi får lära oss något av det, säger Mikael Johansson. 

Spelmässigt var han mycket nöjd med lagets insats bortsett från det genanta tappet. 

– Vi måste knyta till säcken bättre. Vi gör en bra insats, det är grymt bra i 53 minuter. Det var kul att se och stundtals gjorde vi det riktigt bra. Nästan alla kedjor skapade chanser och långa anfall men vi måste också freda vårt eget mål, säger Johansson. 

Målvaktsbyte inför matchen

Efter sex raka matcher för Emil Kruse i målet var det Viktor Östlunds tur mellan stolparna. 

– Kruse var sliten och har stått mycket på sistone i kombination av långa bortaresor. Vi måste ha igång båda målvakterna och det är inte ”Ostens” (Östlunds) fel att vi förlorar. Pucken tar på våra spelare och in och vi måste täcka skott, säger Johansson. 

Mikael Hedlund har lånats ut till Färjestads J20-lag på obestämd framtid.

– Han behöver speltid då han inte har fått så mycket istid här den sista månaden. Han ska få spela, han kan dyka upp igen, säger Johansson. 

Flera backar är skadade

Den egna produkten tillika juniorbacken Johan Svensson, inhämtad från HA74 i division 2, spelade drygt tio minuter. 

– Han var inne, avlastade och hjälpte till. Vi får se om det blir fler matcher. Vi måste titta över skadebiten och det är Folin (Niklas) som är närmast spel. Vi får se hur det ser ut på träningen i morgon. 

Niklas Enberg drog på sig en axelskada mot Modo och spelade inte dagens match. På backarnas skadelistan finns sedan Andreas Frisk. 

– Han är nog inte aktuell till onsdagens match men det vet jag inte. Det är för tidigt att säga, vi får se hur han känner de kommande dagarna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt