Annons:

VIK FÖLL MOT SERIELEDAREN – ÖHMAN GJORDE KLASSMÅL

Victor Öhman såg till att Västerviks IK löste en poäng mot serieledaren AIK. Foto: Ossian Mathiasson

Victor Öhmans sena klassmål förde matchen mot serieledande AIK till förlängning. Västerviks IK fick nöja sig med en poäng efter att AIK lagt beslag på bonuspoängen.

Annons:

Efter raset hemma mot Karlskoga, där de tappade 4–1 till 4–6, tog laget en övertygande 4–1-seger i senaste matchen mot Almtuna IS i Uppsala.

Hemmamatchen mot serieledaren AIK bjöd inte på något mål förrän efter 51.53 när AIK:s Jesper Frödén bröt dödläget med att göra 1–0.

Prickskytte av Öhman

AIK var vissa stunder tillbakapressat av Västervik men de fick ändå första ordet. Vid målet spelade Anton Holm snyggt fram Jesper Frödén som gjorde mål köksvägen och la in pucken i öppet mål när målvakten Emil Kruse var långt ifrån eget mål och såg ut att ha fastnat i sin egen spelare.

Med två och en halv minut drog AIK på sig en utvisning sedan de haft för många spelare på isen. VIK tog timeout, plockade målvakten Emil Kruse, etablerade kraftigt tryck mot AIK-kassen och fick utdelning.

Med prickskytte av högsta klass hittade Victor Öhman krysset och förde matchen till förlängning med ett mål som kom efter 58.31.

AIK tog hand om bonuspoängen när en fristående Jesper Frödén lurade bort Emil Kruse och satte 2–1.

Fakta

Västervik–AIK 1–2 (0–0, 0–0, 1–1, 0–1)

Tredje perioden: 0–1 (51.53) Jesper Frödén (Anton Holm), 1–1 (58.31) Victor Öhman (Trevor Mingoia) i spel fem mot fyra.

Förlängningen: 1–2 (61.56) Jesper Frödén (Max Lindholm, Simon Fernholm)

Skott: 28–23 (11–7, 5–5, 12–10, 0–1)

Utvisningar, VIK: 3x2 min, AIK: 5x2 min

Publik: 1 258 personer.