Tung förlust för Västervik – radade upp missar

Darren Nowick missade en straff när det var fyra minuter kvar. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var klart bättre Karlskrona i kvällens match – men kammade noll. Trots att man vann skotten med 45-18 vann Karlskrona matchen med 2–1. Och med fyra minuter kvar missade Darren Nowick en straff.

Västervik stod för en stark första period och tog ledningen när Kellen Jones gjorde sitt tionde mål för säsongen, mycket snyggt framspelad av radarpartner Trevor Mingoia. VIK var klart bättre i första och hade bud på fler mål.

I andra kom Karlskrona, som hade flera tunga namn borta och kom från tre raka förluster, in i matchen och jämnade ut spelet. Viktor Grahn kvitterade i powerplay i mitten av perioden och Västervik hade svårt att få till samma tryck som i första.

Snyggt segermål

I tredje bjöd Karlskrona på ett riktigt läckert mål. August Nilsson gav Matt Carey öppet mål och han gjorde förstås inget misstag. Efter 2–1-målet, som kom 5.41 in på tredje, lade sig KHK på defensiven och försökte hålla Västervik utanför. Det lyckades skapligt – men under matchens sista fem minuter tryckte VIK tillbaka Karlskrona rejält och skapade flera rejäla chanser. Bäst lägen hade Darren Nowick som hann med att både missa en straff och ett friläge.

Med tio sekunder kvar fick Victor Öhman ett kanonläge – men VH-lånet Ludvig Jardeskog täckte det i övrigt tomma målet.

Tappar kontakten

Återigen är det Västerviks ineffektivitet som man faller på. Laget var minst lika bra som KHK och borde åtminstone fått oavgjort. I och med förlusten tappar VIK kontakten med KHK i tabellen som nu är tolv poäng före. Till topp-åtta är det fortfarande sex poäng.

I Karlskrona stod Ludvig Jardeskog, inlånad från Vimmerby Hockey, för en solid insats och spelade 17 minuter och 43 sekunder. Jardeskog fick mycket förtroende i matchens slutskede och spelade sista bytet i matchen.

I Västervik var de individuella insatserna jämna och ingen spelare stack ut.