Västerviks IK ute efter revansch efter jätteraset

Västervik jagar revansch i bortamatchen mot Karlskoga i kväll. Foto: Ossian Mathiasson

För bara några veckor sedan var Västerviks IK på väg mot tre poäng i hemmamatchen mot BIK Karlskoga. Men laget rasade ihop fullständigt, släppte in fyra sena mål och förlorade med 6-4. I kväll är VIK ute efter revansch i Karlskoga.

Den 25 november 2018 är knappast en dag som kommer att gå till historien som en av de roligaste för spelare, ledare och supportrar i Västerviks IK.

Två perioder in i hemmamatchen mot BIK Karlskoga såg det ju så bra ut. VIK ledde med 4-2 och var på väg mot tre mycket viktiga poäng i Hockeyallsvenskan. Ända fram till att matchen var 53 minuter gammal såg det lika positivt ut med en 4-2-ledning. Då rasade VIK ihop fullständigt. 53.02 in i matchen reducerade Karlskoga till 4-3 och mindre än fem minuter senare ledde bortalaget med 6-4, som också blev slutresultatet.

I kväll är Västervik ute efter revansch när laget ställs mot BIK Karlskoga på bortaplan.

Karlskoga har gjort en stark säsong så här långt och är fyra i den allsvenska tabellen, elva poäng bakom serieledande AIK. Västervik är tolva i tabellen med samma poäng som Tingsryd under kvalstrecket.