SLÄKTEN ÄR VÄRST – VIK FÖLL TUNGT PÅ ÖVERTID

Kim Johansson gjorde mål när VIK övertidsföll mot Karlskoga. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Västerviks IK kunde lika gärna ha fått med sig tre poäng från matchen mot BIK Karlskoga. I stället blev det endast en.
För den före detta VIK-spelaren Dennis Fröland avgjorde med ett 3-2-mål i förlängning.

Den första perioden mellan BIK Karlskoga och Västerviks IK blev ganska trist. Det skapades få chanser, men den allra vassaste skrapade nog ändå VIK fram.

Men öppningsperioden slutade mållös.

I den andra perioden fick Karlskoga en väldigt fin start. Fredrik Höggren sköt 1-0 bakom Emil Kruse. Det dröjde dock inte länge förrän VIK fick med sig ett powerplay. Efter en hel del flyt kunde Jens Holmström peta in kvitteringspucken precis framför mål. Han assisterades av Kevin Schulze och Darren Nowick.

VIK drog sedan på sig två raka utvisningar – den andra för alldeles för många spelare på isen – och då kunde Karlskoga återta ledningen. Fredrik Forsberg var målskytten.

Fint kvitteringsmål

Västervik tvingades även inleda den tredje akten i numerärt underläge, men den här gången lyckades man stå emot hemmalaget.

10.23 in i den tredje perioden kom ett mycket viktigt VIK-mål. Kim Johansson gjorde sitt andra mål för säsongen på ett vackert sätt. Backen sköt 2-2 högt bakom Olle Eriksson Ek.

Matchen stod sedan och vägde utan att något av de två lagen skapade något jättehett läge för att kunna avgöra bataljen förrän VIK fick ett gyllene läge. Med knappt två minuter blev Alexander Lindqvist-Hansen helt fri framför mål, men hans skott blev räddat.

Matchen gick till förlängning och efter 1.58 drabbades VIK av en ny utvisning. Det gav Karlskoga chansen i spel fyra mot tre – och som VIK fick slita. Spelarna offrade sig enormt och Lindqvist-Hansen täckte ett skott, som gav honom sådan smärta att Västervik nästan spelade med två spelare mot fyra.

Men trots det uppoffrande spelet avgjorde Karlskoga med en sekund kvar av det numerära överläget. Tidigare VIK-spelaren Dennis Fröland avgjorde med ett skott från blå.