Annons:

Öhmans babylycka inför laddade derbyt:

Victor Öhman har precis fått barn, men spelar kvällens derby.

Öhmans babylycka inför laddade derbyt: "Bästa jag har upplevt"

Victor Öhman spelar en viktig match mot sitt tidigare lag IK Oskarshamn på fredagskvällen. Han gör det ett drygt dygn efter att han blev pappa för första gången.
– Det är en ganska cool känsla, säger han.

Annons:

Det är troligen en förändrad Victor Öhman som glider in på isen för derbymöte mot IK Oskarshamn i afton. På torsdagen födde nämligen Victors flickvän Olivia parets förstfödda son. 

– Det är en ganska cool känsla och nog det bästa jag har upplevt. Det är svårt att förklara känslan, men den är fantastisk. Det är en ny hockeyspelare, det finns nog stor risk för det, skrattar Victor Öhman. 

Men trots att det gått ett drygt dygn när pucken släpps kommer forwarden, som återvände till Västerviks IK från just IK Oskarshamn, finnas med på isen.

Känner du dig splittrad?

– Nej, det gör jag inte. Jag har sovit ganska bra i natt. Han har skött sig bra och har inte skrikit något. Det var några tuffare dagar innan med väldigt lite sömn, det var en tuff förlossning. Men nu har jag fått några timmar, så det ska inte vara några problem.

"Jämn liga"

Det här blir Victor Öhmans första match mot sina gamla lagkamrater.

– Det är klart att det ska bli kul att möta dem för första gången. Jag har kompisar i det laget och spelade med dem under förra året, så det blir en speciell batalj. När pucken väl släpps är det bara vanligt fokus.

Hur mycket skiljer det mellan Västerviks IK och IK Oskarshamn?

– Allsvenskan är i stort sett en jämn liga. IKO har gjort det jättebra och legat bra till hela tiden. Det skiljer inte så mycket från botten till toppen, men Oskarshamn har hållit en bra högstanivå och en bra lägstanivå. De har också haft ett riktigt bra powerplay.

"Gäller att jobba hårt"

Victor Öhman trivs i Västerviks IK och han är glad att det blev den här lösningen.

– Jag hade ett uppehåll på tre och en halv vecka där jag inte tränade eller något. Det var nog ingen jättebra tajming när jag gick hit, vi var inte så mycket folk och hade 10 matcher på 20 dagar. Jag känner väl att det har gått okej, men det har blivit bättre mot slutet. Jag har blivit mer delaktig i spelet, även om den här säsongen varit lite hattig för mig också. Jag hoppas att det går uppåt nu.

Vad kommer att krävas av er?

– Det är oftast som så att den som jobbar hårdast och vinner special teams är den som vinner matcherna. Det skapas inte lika mycket längre, så det gäller att jobba hårt och vara bra i special teams. 

Hur vore det att få avgöra derbyt?

– Avgöra hockeymatcher är alltid kul, så det vore jättehärligt. Jag hatar att förlora och har vinnarskalle. Vi ska vinna den här matchen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt