Annons:

VIK lyfter i tabellen: ”Klart att man ser det”

Västervik vann mot Oskarshamn och kan börja titta uppåt i den allsvenska tabellen. Foto: Ossian Mathiasson

VIK lyfter i tabellen: ”Klart att man ser det”

Nästan 1 900 åskådare fick se Västerviks IK ta en meriterande seger mot IK Oskarshamn. Starten med 2–0 efter tre minuter bäddade för segern.
– Jag tycker att vi har smak på att göra ännu fler mål, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Västervik fortsätter att plocka poäng i allsvenskan och radar upp stabila insatser. I matchen mot serieettan Oskarshamn hann publiken knappt bänka sig innan det stod 2–0 på ljustavlan i Plivit Trade Hallen. 

– Det var skönt att vi fick göra 1–0 i powerplay, vi behövde få utdelning där. Sen är det bra skymning framför kassen när Rondahl (Philip) gör 2–0. Jag tror inte att han såg så mycket. Jag tycker att vi har smak på att göra ännu fler mål, framför allt i första perioden, säger Mikael Johansson. 

"Jämnt i tabellen"

Oskarshamn åt sig in i matchen men det var hela tiden Västervik som låg steget före. Trots att gästerna reducerade till 1–2 i tredje perioden och öste på med skott mot VIK-kassen kom VIK i sina attacker och gjorde 3–1 genom Alfred Andersson. 

– Vi strider på bra, Oskarshamn är bra på att skapa chanser och i sista perioden trycker de på ganska rejält. De syns att de är duktiga. Vi försvarar oss bra och Kruse är där när det blir chanser, säger Johansson. 

Västervik kan börja blicka uppåt i tabellen och har bara fyra poäng upp till Södertälje på åttondeplatsen. 

– Det är klart att man ser det. Det är jämnt i tabellen och varje poäng är viktig. Vi har spelat bra sedan den tionde matchen, det var då vi började plocka poäng. 

Johansson framhöll hela laget efter matchen och valde att dela ut extra beröm till målvakten Emil Kruse. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt