Annons:

JUST NU: VIK SÄLJER SIN POÄNGKUNG

Västervik säljer Trevor Mingoia, till höger, till Rögle. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: VIK SÄLJER SIN POÄNGKUNG

Trevor Mingoia har gjort succé under sin utlåning till Rögle BK. Nu har Västervik gått med på att sälja Mingoia till SHL-klubben.

Annons:

Före jul blev det klart att Rögle skulle låna Trevor Mingoia i fem matcher. I dag kom klubbarna överens om en permanent övergång. 

Rögle löser Trevor från hans kontrakt med Västerviks IK och enligt uppgifter till Dagens Västervik får VIK en betydande summa för övergången.

– Trevor har verkligen förtjänat detta och för oss är det såklart ett tungt tapp. Samtidigt gäller det att ta ett helhetsgrepp runt detta. Vi vill vara en klubb där spelare kan utvecklas och ta nästa steg i karriären. Vi måste även se till klubbens främsta i alla lägen. Vi har resonerat över denna situation noggrannt och känner att denna lösning var genomförbar, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida. 

Vill förstärka

Georgsson benämner övergångssumman som "skälig"

– Jag tycker att alla parter har agerat väldigt professionellt kring denna situation. Rögle har haft all respekt, Trevor har visat stor förståelse och tacksamhet och vi har fått en kompensation som vi tycker är skälig. 

Efter tappet har VIK bara tolv forwards och måste förstås förstärka. 

– Vi har nu endast tolv forwards i truppen och det gör att vi måste försöka få in en eller två nya spelare. Trevor kommer självklart att saknas, men vi har fortfarande stor tilltro till den trupp vi har, säger Emil Georgsson avslutande.

Mingoia gjorde 24 poäng på 26 matcher i VIK-dressen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt