Annons:

VIK vann efter märkligt mål: ”Någon gång ska vi få tillbaka”

Emil Kruse höll Västervik kvar i matchen i den första perioden. Foto: Ossian Mathiasson

VIK vann efter märkligt mål: ”Någon gång ska vi få tillbaka”

Västerviks IK har verkligen hittat ett sätt att plocka poäng i Hockeyallsvenskan. I kväll blev det seger med 3-2 hemma mot Almtuna. Det var VIK:s åttonde raka match med poäng.
– Vi tar poäng hela tiden så det känns bra. Det viktiga är att inte gå tom i matcherna, säger VIK-tränaren Mattias Karlin.

Annons:

Västervik gjorde en svag förstaperiod, men fick ändå med sig 1-1 in i periodvilan. Det kan laget tacka målvakten Emil Kruse för.

– Jag kände inte alls igen oss i den första perioden. Sen kom vi ut på ett jäkla bra sätt i andra. Vi fick ju ett tidigt mål där (Emil Alba efter 19 sekunder, reds. anm.) och det är klart att det hjälpte till. Vi låg bättre på dem och var mer aggressiva, säger Mattias Karlin.

Studsade på domaren

Almtuna kvitterade sedan i den sista perioden. VIK lyckades dock återta ledningen efter ett märkligt mål där Darren Nowick fick ett friläge efter att pucken studsat på domaren.

– Klart att det är ett tråkigt sätt för Almtuna att förlora på. Samtidigt tycker jag att vi förtjänade att vinna matchen. Vi har haft mycket oflyt innan och någon gång ska vi få tillbaka det. Jag tycker att vi var bättre i både andra och tredje perioden. De låg under i tredje och hade tre skott på mål och vi 13. Skottstatistiken säger inte allt, men den säger något.

Vad kände du annars när deras kvittering till 2-2 kom en bit in i den tredje perioden?

– När det är oavgjort med 14 minuter kvar är det så små marginaler mellan att tappa en match och att vinna den. Men när vi väl gjort 3-2 hade vi rätt bra koll på grejerna, säger Mattias Karlin.

Kruse klev fram

I och med segern klättrade Västervik upp till en åttondeplats i den superjämna tabellen.

Vad är du mest nöjd med i kväll?

– Jag är jättenöjd över att Kruse (Emil, VIK-målvakt) spelade som bäst när vi spelade som sämst. Det gjorde att vi fick en frisedel efter första perioden, där Almtuna var bättre. Efter det växlade grabbarna upp. Det var en bra mix.

Karlin höjde nämnde Emil Kruse samt Darren Nowick, Kellen Jones och Henrik Malmström över mängden.

Fakta

Västerviks IK–Almtuna IS 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Första perioden: 0-1 (08.53) William Wiå (Per Svensson, Linus Rotbakken), 1-1 (15.46) Alfred Andersson.

Andra perioden: 2-1 (20.19) Emil Alba (Darren Nowick, Niklas Folin).

Tredje perioden: 2-2 (45.37) Tobias Liljendahl (Tony Mårtensson, Lucas Sandström), 3-2 (51.45) Darren Nowick.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt